00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
16 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
07:00
1 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:01
119 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
YAZI - YORUM
Fethi Yılmaz'la Yazı - Yorum
11:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Ebru Dönmez ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
Serhat Ayan'la Yapay Zeka Günlüğü
14:05
55 dk
ANKARA FARKI
İsmet Özçelik'le Ankara Farkı
15:02
58 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
YOL ARKADAŞI
Mustafa Hoş'la Yol Arkadaşı
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
GÖRÜŞ

Kebapçı Bedri Usta: Türkiye'nin ruh halini masalardan okuyorum, örneğin ekonomik krizi hissediyorum

© SputnikBedri Usta
Bedri Usta - Sputnik Türkiye, 1920, 18.10.2021
Abone ol
Türkiye’nin en önemli kebapçılarından Bedri Usta, “Türkiye’nin ruh halini masalardan okuyorum. Ahalinin ne derdi var, kim neyi kafaya takıyor bunları görebiliyorum. Ekonomik krizi hissediyorum örneğin” dedi.
Adana’da 10 yaşında sokak arasında kebap tablası açarak başladığı kebapçılık kariyerinde bir tanesi Dubai’de olmak üzere 15 restoranlık zincire ulaşan Bedri Usta, yeni çıkan, ‘Ustalıkla Pişer Hayat’ isimli otobiyografik romanıyla Serhat Sarısözen’le Gündem Dışı’nda stüdyo konuğu oldu.

‘‘Öldüm, bittim, battım’ diye bir şey yok’

Yedi yaşındayken gurbete çıkan, ayakkabılarını yastık yapıp köprü altında uyuyan küçük bir çocuğun bir yandan azimle ve umutla nasıl hayata tutunduğunu bir yandan da dünyaca ünlü bir markaya dönüşen işletmesini nasıl kurduğunu anlatan Bedri Usta olarak bilinen Bedrettin Aydoğdu, “Kitabı gençlere yön vermesi için yazdım. ‘Öldüm, bittim, battım’ diye bir şey yok!” dedi.

‘Kardeşler birbirini en çok hepsi fakir ve bekarken sever’

“Babamın isteği ve doğunun adeti üzerine tüm restoranları en büyük kardeşimiz olan abimin üstüne yaptım” diyen Bedri Usta, şöyle devam etti:
“Restoranların paylaşımı için abimle toplantı yaptığımızda ‘Niye ortalığı karıştırıyorsun?’ dedi. Kardeşler birbirini ne zaman en çok sever? Hepsi fakir ve bekarken… Abim, işine gelen kalır, işine gelmeyen gider dedi. Tüm restoranları (Yüzevler Kebap şubeleri ve Dostlar Kebap) ben yaptım, yine yaparım diye düşünerek ayrıldım ve kendi markamı (Bedri Usta) kurdum.”

‘Kim neyi kafaya takıyor bunları görebiliyorum’

Bedri Usta, “Türkiye’nin ruh halini masalardan okuyorum. Ahalinin ne derdi var, kim neyi kafaya takıyor bunları görebiliyorum. Ekonomik krizi hissediyorum örneğin. Eskiden haftada bir gelen artık ayda bir gelmeye başladı. Eskiden insanlar komşusunu, akrabasını toplar, 15-20 kişi gelirdi şimdi dört kişi, beş kişi getirirsen dünyanın en zengin insanı sen oluyorsun” dedi.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала