00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
Saat başı başlıkları
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
13 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
13 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
19:43
13 dk
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
14 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
YOL ARKADAŞI
17:33
87 dk
HABERLER
19:00
5 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:06
84 dk
TARİHTE BUGÜN
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu: 'Ayşe tatile çıksın'
20:35
15 dk
ÖZEL HABER
Gazeteci Özuğurlu: Erdoğan'ın 'İsrail ile ilişkileri kopardık' sözü gerçekçi değil
20:53
4 dk
ÖZEL HABER
Trump’ın savunma bakanı adayındaki dövmelerin sırrı ne?
22:22
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Para - hesap makinesi  - Sputnik Türkiye, 1920
EKONOMİ
Türkiye ve dünyadan ekonomi alanındaki güncel gelişmeler, para piyasalarındaki son durum. Kredi kuruluşları değerlendirmesi ve diğer tüm gelişmeler.

Maaşı yaklaşık 350 bin TL, stajyeri bile 3 bin dolar kazanıyor: Mühendisinden öğretmenine herkes peşine düştü

© Fotoğraf : Bu fotoğraf yapay zeka ile oluşturulmuşturMeslek
Meslek - Sputnik Türkiye, 1920, 11.11.2024
Abone ol
Artan maaşlar ve yurt dışı çalışma imkanları, aşçılığı yeni nesil için cazip bir kariyer seçeneği haline getirdi. Mühendislik, öğretmenlik gibi farklı mesleklerden insanlar, yüksek kazanç ve popülarite vaat eden bu alana yöneliyor. Aşçılıkta başlangıç maaşları 3 bin dolar, kıdemli şefler ise 10 bin dolara kadar kazanabiliyor.
Son yıllarda, meslek algıları değiştikçe aşçılık hızla yükselen bir kariyer seçeneği haline geldi. Eskiden popüler meslekler arasında doktorluk ve mühendislik ilk sıralarda gelirken, bugün TV programları ve yüksek maaşlar sayesinde aşçılık ön plana çıkıyor. Gastronomi bölümleri ve aşçılık akademilerine olan talep, bu değişimin en büyük göstergesi.

Her meslekten aşçılığa geçiş yapanlar

Birçok kişi, farklı mesleklerdeki deneyimlerini geride bırakarak aşçılık eğitimi alıyor. Show Haber’e konuşan bir grafiker, “Mesleğimi yapmıyorum çünkü asıl tutkumun aşçılık olduğunu keşfettim” derken, bir başkası ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni bırakıp mutfak yolculuğuna çıkma hikayesini paylaştı. Aşçılık akademisi yöneticisi Semi Çiloğulları, “Öğretmenler, mühendisler, hatta yargı mensupları bile bu mesleğe yöneliyor” dedi.

TV programlarının ve yarışmaların etkisi

Eğitmen şef Cemal Erbaş, son yıllarda aşçılığa olan ilginin hızla arttığını belirterek, “Son 5-6 yılda bu alandaki popülarite çok fazla arttı” dedi. Yarışma programları ve yemek temalı diziler, aşçılığı geniş kitlelere tanıtarak kariyer tercihlerinde önemli bir rol oynuyor.

Aşçılığın kazandırdığı milyonlar

Aşçılık, yurt dışında çalışmak isteyenler için de büyük bir fırsat sunuyor. Semi Çiloğulları, “Başlangıç maaşları bile 3 bin dolar seviyesinde. Kıdemli şefler ise 8 bin ila 10 bin dolar arasında kazanabiliyor” dedi. Bu, birçok meslekte ulaşılması zor bir kazanç.

Gastronomi eğitimi: Mutfakta i̇lk adımlar

Gastronomi eğitimi, bıçak kullanma tekniklerinden çorba tariflerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Eğitmen şef Cemal Erbaş, “Kuzu tandır, Avrupa’nın ünlü şatobiryanı ve risotto gibi yemeklerin yanı sıra geleneksel iç pilav tarifini öğretiyoruz” dedi.

Üniversiteler ve akademilerde artan talep

Gastronomi bölümlerinin üniversite giriş puanları, tıp fakültelerine yakın seviyelere kadar yükseldi. Ancak üniversite eğitimi yerine aşçılık akademilerinden sertifika almayı tercih edenlerin sayısı da giderek artıyor. Çiloğulları, “Bu meslek tamamen kendini geliştirmeyle paralel; önü çok açık” ifadelerini kullandı.
Yüksek kazançlar, yurt dışı fırsatları ve popülerlik, aşçılığı her geçen gün daha cazip hale getiriyor. İster üniversite eğitimi ister akademi olsun, bu alanda eğitim almak isteyenler için aşçılık artık sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimi haline geliyor.
Kar yağışı - Sputnik Türkiye, 1920, 11.11.2024
TÜRKİYE
Meteoroloji'den yeni hafta için sürpriz uyarı: İstanbul dahil birçok şehre kuvvetli sağanak ve kar geliyor
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала