Yazıcı "2023 vizyonumuzda çok net olarak belirtildiği üzere çocuk, öğrenci ve ailenin bütünleşmesi çok önemli. Bu çalıştayda elde edilen sonuçları mutlaka çocuklarımızla ilgili yeni medya ve aileye yansımalarıyla ilgili bütün boyutlarını kendi stratejik çalışmalarımızda yer almasına önderlik edeceğiz. Bu yer alışı sadece belge mahiyetinde tutmayıp, uygulamaya dönük neler yapabiliriz, çok yönlü olarak bunu nasıl geliştirebiliriz, bunun çabası içinde olacağız. İnşallah buradaki sonuçlar bu alandaki etkiyi çok yönlü oluşturabilecek nitelikte oluşacak. Biz de bu etkiyi okullarımıza, alana yaymak üzere çalışacağız" ifadelerini kullandı.
‘GOOGLE HAZRETLERİ'NDEN HER ŞEYİ ÖĞRENİYORUZ AMA BİLGİYİ DERİNLEŞTİRMEK ÖNEMLİ'
‘DİJİTALLEŞME, YALNIZLIK VE İZOLASYON GETİRDİ'
Dijitalleşmenin günümüzde gençler arasında sosyal ve psikolojik izolasyonu beraberinde getirdiğine işaret eden Prof. Dr. Tarhan "Dijital bağımlılıkta olan gençler kalabalığın içinde yalnızlar. Bu gençlerde sosyal ve psikolojik izolasyon var. Biz akıllı telefonları, interneti ‘evin açık kapısı' diye nitelendiriyoruz. Evin güvenli ortamında çocuk çok güvensiz alanlarla, yaşına uygun olmayan ayrıntılarla karşılaşıyor. Sosyal medya ayrıca, bencil ve sahte bir sosyallik ortaya çıkarıyor. Orada kendini mutlu hissediyor ama gerçek dünyadan kopuyor, sahte bir dünya oluşturuyor" dedi.
‘DİJİTAL BAĞIMLILAR YIRTIK ELBİSELER GİYİYOR, GİYİMDEN ÇOK TEKNOLOJİYE HARCIYOR'
Tarhan "Toplumu bir arada tutan görünmez bağlardan biridir, aile. Ailenin güçlenmesi demek, sosyal medyanın sorunların daha kolay düzelmesi demektir" diye ekledi.