Daha önce İstiklal Caddesi’nin hemen başlangıcındaki bölüme inşa edilen 9 dükkanın yeni belirlenen alana taşınması için söküm çalışmaları yapılıyor. Ancak çiçekçiler, bulundukları yerden başka bir yere taşınmak istemiyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor.
© AATaksim’in sembollerinden olan çiçek satış yerleri, İBB’nin Taksim Meydanı düzenlemesi kapsamında, 2017’nin Mayıs ayında yerleştirildikleri maksem önünden kaldırılıyor.
1/6
© AA
Taksim’in sembollerinden olan çiçek satış yerleri, İBB’nin Taksim Meydanı düzenlemesi kapsamında, 2017’nin Mayıs ayında yerleştirildikleri maksem önünden kaldırılıyor.
© AA2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı karar gereğince, çiçekçi dükkanları önümüzdeki pazartesi gününden itibaren yeni yerlerinde faaliyet göstermeye başlayacak.
2/6
© AA
2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı karar gereğince, çiçekçi dükkanları önümüzdeki pazartesi gününden itibaren yeni yerlerinde faaliyet göstermeye başlayacak.
© AATaksim Meydanı’nın Tarlabaşı Bulvarı girişine konulacak camekanlarda satış yapmaları istenen çiçekçiler, bu kararı tepkiyle karşıladı.
3/6
© AA
Taksim Meydanı’nın Tarlabaşı Bulvarı girişine konulacak camekanlarda satış yapmaları istenen çiçekçiler, bu kararı tepkiyle karşıladı.
© AAMeydandan atıldıklarını söyleyen çiçekçiler, kendilerine daha uygun bir yer verilmesini istiyorlar.
4/6
© AA
Meydandan atıldıklarını söyleyen çiçekçiler, kendilerine daha uygun bir yer verilmesini istiyorlar.
© AAÇiçek satıcısı Derya Barun "Ben 45 yıldır buradayım. Bizi buradan dolmuşların kalktığı yere atıyorlar. Orası köhne bir yer. Bizi Taksim’den atıyorlar. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yeni taşınacağımız yer bizim için daha kötü olacak. Çünkü oradan insan geçmiyor. Bugün bize mimar söyledi. ’Pazartesi günü taşınıyorsunuz’ dedi. Bize camekanlı bölüme taşınacağımız söylendi. Onlar sağlıksız. Bir akvaryum gibi. Biz ondan memnun değiliz. Taksim Maksemi tarihi yer olduğu için Anıtlar Kurulu belediyeyi mahkemeye vermiş. Duvarın önünde duran camekanlı çiçek satış noktaları yasak, dediler. Biz şimdi Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz " dedi.
5/6
© AA
Çiçek satıcısı Derya Barun "Ben 45 yıldır buradayım. Bizi buradan dolmuşların kalktığı yere atıyorlar. Orası köhne bir yer. Bizi Taksim’den atıyorlar. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yeni taşınacağımız yer bizim için daha kötü olacak. Çünkü oradan insan geçmiyor. Bugün bize mimar söyledi. ’Pazartesi günü taşınıyorsunuz’ dedi. Bize camekanlı bölüme taşınacağımız söylendi. Onlar sağlıksız. Bir akvaryum gibi. Biz ondan memnun değiliz. Taksim Maksemi tarihi yer olduğu için Anıtlar Kurulu belediyeyi mahkemeye vermiş. Duvarın önünde duran camekanlı çiçek satış noktaları yasak, dediler. Biz şimdi Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz " dedi.
© AAAna taşıyıcıları çelik konstrüksiyon olan ve etrafı ile tavanı camlardan oluşan dükkanlar işçiler tarafından sökülüyor. Çiçekçiler için yapılacak kalıcı 9 mekan, Taksim Meydanı'nın Tarlabaşı Bulvarı'nda kurulacak.
6/6
© AA
Ana taşıyıcıları çelik konstrüksiyon olan ve etrafı ile tavanı camlardan oluşan dükkanlar işçiler tarafından sökülüyor. Çiçekçiler için yapılacak kalıcı 9 mekan, Taksim Meydanı'nın Tarlabaşı Bulvarı'nda kurulacak.