Şahin şunları söyledi: "O gece 7'si ağır 32 kişi yaralandı. Avrupa Birliği, insan hakları, özgürlükleri ve demokrasi üzerine oturtulan bir kuruluş felsefesine sahip. Ancak bugün baktığınızda insan hakları, kadın hakkı dediğimiz noktada orada bir kadın bakana, Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na yapılan muamelenin kabul edilebilir olmadığını ve bu konuda bizim hepimize düşen görevler olduğunu gördük."
ŞAHİNBEY İLÇESİNDEKİ BİR BULVARA 11 YIL ÖNCE NİJMEGEN BULVARI ADI VERİLDİ
Şahin, Gaziantep ile Hollanda'nın Nijmegen kenti arasında 11 yıl önce kardeş şehir protokolü imzalandığını, bu kapsamda Şahinbey ilçesindeki bir bulvara Nijmegen Bulvarı adı verildiğini kaydetti.
Nijmegen'in 22 kardeş şehirden biri olduğunu ifade eden Şahin, "Çok üzüldüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Kardeşlik demek iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta bir ve birlikte olmak, kader birliği yapmak demek. Bizim kardeşlikten anladığımız bu" diye konuştu.
Nijmegen Belediye Başkanı Hubert Bruls'a bir mektup gönderdiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:
‘AB'NİN, DERHAL KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'
"Özellikle Hollanda'nın insan hak ve özgürlükleri ile demokrasi noktasında duruşunun çok önemli olduğunu, orada yerel yönetimlerin çok kuvvetli olduğunu, AB'nin kuruluş felsefesine dönerek orada yaşananları çok net bir şekilde kınaması gerektiğini söyledik. Kardeş şehir olarak bu beklentimizi onunla paylaştık. AB sürecinin bu şekilde devam ettiği sürece dünyada bir birlik, huzur ve barış oluşturamayacağını, kendine demokrat, kendine özgür, yalnızca kendi insanı için oluşturduğu yasal altyapıyı diğer insanlara uygulamadığını ve yükselen ırkçılığın dünya barışı için en büyük tehlike olduğunu görüyoruz.
Oysaki bizim medeniyetimiz çokluk içinde birlikten, çoğulculuktan, herkesin birlikte yaşamasından oluşan bir medeniyet. AB'nin, derhal kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ırkçılığın, kutuplaştırmanın, ayrıştırmanın ne Avrupa'ya ne dünyaya faydası var. Dilerim ve umarım ki Avrupa'da bu konuya kafa yormuş aydınlar ve orada yaşayan herkes bu yanlışın farkına varır ve bir an önce bu yanlıştan dönülür."
Mektupta, o gece yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:
"Eğer biz kardeşsek, bizim yaşadığımız rahatsızlığı kendisinin de yaşayıp yaşamadığını sorduk. Eğer kendisi insan hakları ve demokrasi ve özgürlükler noktasında bizimle aynı kanaate sahipse, bu yaşananların doğru olmadığıyla ilgili bir kanaati varsa bizim açımızdan bir sorun yok. Kardeşliğimiz devam eder. Ama bizim gönderdiğimiz mektuba karşı, 'Hükümetimizin yaptığı, o gün yapılanlar doğrudur' şeklinde bir düşüncesi varsa, biz o zaman B planımızı devreye sokacağız.
Şu anda mektubumuzu gönderdik cevabımızı bekliyoruz. Oradan gelen cevaba göre kardeşlik ilişkilerimizin askıya alınıp alınmayacağına yönelik meclisimiz kararını verecek."