POLİTİKA

Özgür Özel İmamoğlu'na ilişkin siyasi yasak açıklaması: 'Öyle bir süreç yürür ki aday olur'

CHP Genel Başkanı Özel, İmamoğlu'nun siyasi yasak davasına ilişkin "Öyle bir süreç yürür ki Ekrem Bey aday olur" diye açıklama yaptı.
Sitede oku
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hakkında istenen siyasi yasak ve hapis kararı İstinaf’ta olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı hakkında konuştu.
POLİTİKA
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' açıklaması

İmamoğlu'nun siyasi yasak davası

Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nun hakkında açılan dava ve cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin gündem hakkında konuştu. Özel, Altaylı’nın “Ekrem Bey aday olamaz” demesi üzerine şunları kaydetti:
“Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç yürür ki Ekrem Bey aday olur. Ayrıca şu anda çıkacak karar İstinaf kararı, adaylığa engel değil. Yargıtay’ın onay aşamasına kadar öyle bir süreç yürür ki pişman olurlar bu kararı verdiklerine.”
POLİTİKA
Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması: 'Partimiz aday gösterirse aday oluruz'

Yavaş mı İmamoğlu mu?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını değerlendiren Özel "Ekrem İmamoğlu mu, Mansur Yavaş mı?" sorusuna da yanıt verdi.

İmamoğlu ile kardeşlik hukuklarını bozmaya çalışanlar olduğunu öne süren Özel, şunları dile getirdi:
"Çünkü birbirimize düşersek parti mahvolur. Benim açımdan aday belirlemede Ekrem Bey'i seçtik desem kimsenin diyecek bir şeyi yok ama kamuoyu karşılığı açısından bir Mansur Yavaş gerçeği var. Ekrem Bey'i seçip Mansur Bey'i ve sevenlerini, Mansur Bey'i seçip Ekrem Bey'i ve sevenlerini kırma lüksümüz yok. En doğrusunu arayacağız ve bunu ortak akılla bulacağız."
Yorum yaz