TÜRKİYE

Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı: Hayatını kaybeden ve yaralananlar var

TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken, İçişleri Bakanı Yerlikaya ölen ve yaralananların olduğunu söyledi. Olay anına ilişkin paylaşılan fotoğraflarda bir kadın ve bir erkek saldırganın olduğu görüldü.
Sitede oku
Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde terör saldırısı gerçekleşti. Bölgeden gelen ilk bilgilerde binaya yakın bölgede silah seslerinin yükseldiği ve canlı bomba olduğu iddia edilmişti. Bölgeye ekipler sevk edildi. Bölgeye Jandarma Özel Harekat (JÖH) sevk edildi ve TUSAŞ çalışanları sığınaklara indirilmiş durumda. İçişleri Bakanlığı ise yaşananların "terör saldırısı" olduğunu doğruladı.

Tusaş'ta 3. patlama mı oldu?

TUSAŞ'ta 3. bir patlama sesi duyulduğu iddia edildi.

Bir kadın ve bir erkek saldırganın fotoğrafı paylaşıldı

Sabah gazetesi saldırı anına dair fotoğraflar yayımladı. Fotoğraflarda bir erkek ve bir kadın saldırgan, saldırganların ellerinde de silahların olduğu görülüyor.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı

İçişleri 'terör saldırısı' dedi, hayatını kaybeden ve yaralananlar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

Terör saldırısında 'vardiya değişimi' detayı

Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, Türk medyası çatışma seslerinin duyulduğu görüntülere yer vermişti. Yerel televizyonlarda saldırının vardiya değişimi sırasında gerçekleştiği iddiasına yer verildi

TUSAŞ saldırısının ardından ilk açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saldırının ardından kınama mesajı yayımladı ve "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

RTÜK Başkanı: Sadece resmi bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, medya kuruluşlarını uyardı:
Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğu bellidir. Gerek yasamız gerekse basın meslek ilkeleri göz önüne alındığında bu tip olaylar sonrasında vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir. Sadece resmî bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir. Aksi halde sorumlu olan yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

Konuya ilişkin açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'asılsız iddialara itibar etmeyiniz' dedi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

TUSAŞ, Ankara'nın neresinde bulunuyor?

TUSAŞ, Ankara'nın şehir merkezinden uzak bir bölgede, Kahramankazan'da üretim merkezlerinin olduğu bir bölgede yer alıyor.

TUSAŞ nedir? Faaliyetleri neler?

1973 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısında kurulan TUSAŞ, TSK'nın F-16 uçaklarının kullanılması kararıyla 1984'te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı.

İstanbul ve Ankara'da saldırı düzenlenmişti

Bu yılın başında İstanbul Sarıyer'de yer alan Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlenmişti. IŞİD terör örgütü saldırıyı Telegram kanalı üzerinden üstlenmişti.

Geçen yıl Emniyet Genel Müdürlüğüne saldırı olmuştu. 2023 Ekim ayında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne araçla gelen iki saldırgan bombalı saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıyı PKK terör örgütü üstlendi.
TÜRKİYE
TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı geldi
Yorum yaz