DÜNYA

Kremlin, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği doğum günü hediyesini açıkladı

Rusya lideri Putin'in 7 Ekim'deki doğum gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güzel bir vazo aldığı bildirildi.
Sitede oku
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e doğum gününde güzel bir vazo hediye ettiğini belirtti.

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Uşakov, Erdoğan'ın Putin'e doğum gününde ne hediye ettiğinin sorulması üzerine, "Güzel bir vazo olduğunu söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Erdoğan, Putin'i aramıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim'de 72 yaşına giren Putin'i arayarak tebrik etmişti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre liderler, Rus-Türk ilişkilerinin yapıcı niteliğinden ve daha da yakın işbirliğine hazır olunmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi kapsamında baş başa görüşme yapma konusundaki mutabakatlarını teyit etmişti.

Putin ve Erdoğan 23 Ekim'de Kazan'da görüşecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en iyi dileklerinin iletilmesini rica eden Putin, Erdoğan'ı Kazan'a beklediğini dile getirerek kendisiyle 23 Ekim'de ikili bir görüşme yapacaklarını söylemişti.

BRICS dönem başkanı Rusya, 22-24 Ekim tarihlerinde Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 16. BRICS Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Zirvede Türkiye'nin BRICS üyeliği için yaptığı başvurunun da görüşülmesi bekleniyor.
Ukrayna krizi
Özel askeri harekatta ilerleyiş sürüyor: Rusya, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde bir yerleşimi daha aldı
Yorum yaz