TÜRKİYE

Bakan Yerlikaya’dan 'Discord' görüntüsüne açıklama: T.D. isimli şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir kız çocuğunun kurgu görüntülerle tehdit edildiğine ilişkin iddialara karşı 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Sitede oku
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. isimli bir çocuğun, Discord isimli uygulamada tehdit edildiği görüntülere ilişkin açıklama yaptı.
Siber Daire Başkanlığı tarafından söz konusu görüntünün incelendiğini belirten Bakan Yerlikaya, görüntünün kurgu olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bakan Yerlikaya, kurgu görüntüyü yayan 18 yaşındaki T.D. isimli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir. E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!

T. D. gözaltına alındı

Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.
E.N.B'nin tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan ve dezenformasyon yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise gözaltında.
TÜRKİYE
Kazaya yardım etmek isteyen 24 yaşındaki genç feci bir şekilde hayatını kaybetti
Yorum yaz