Ukrayna krizi

Szijjarto: Ukrayna'nın Rusya’ya yönelik saldırılarda Batı silahlarını kullanması fikri tehlikeli bir gerilim

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Ukrayna’nın Batı tarafından sağlanan silahların Rus topraklarının derinliklerine saldırmak için kullanması fikrini tehlikeli bir gerilim olarak nitelendirdi.
Sitede oku
Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto’nun Ukrayna’nın Batı tarafından sağlanan uzun menzilli silahların Rus topraklarının derinliklerine saldırmak için kullanması fikrini kınadığını ve bunu tehlikeli bir gerilim olarak nitelendirdiğini belirtti.
Kovacs, “Bakan Szijjarto, Batı tarafından sağlanan silahların Rusya topraklarının derinliklerine yönelik saldırılarda kullanılması fikrini kınayarak bunu tehlikeli bir gerilim olarak nitelendirdi” ifadelerine yer verdi.
Daha önce Szijjarto, Macaristan’ın çatışmaya askeri çözüm yerine diplomatik çözümü tercih ettiğini ve Kiev'e silah sağlamayan ve sağlamayacak olan tek AB ve NATO ülkesi olduğunu ifade etmişti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev’in Storm Shadow füzelerini Rusya’nın derinliklerine saldırılarda kullanma olasılığının tartışılmasını ‘ateşle oyun’ olarak nitelendirmişti.
Ukrayna krizi
‘NATO, Ukrayna ordusunun Rusya’ya yönelik saldırılarda uzun menzilli füze kullanma olasılığını tartışıyor’
Yorum yaz