DÜNYA

Peskov: Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialar saçmalık

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD seçimlerine asla müdahale etmediğini belirterek, bu yöndeki iddiaları saçmalık olarak nitelendirdi.
Sitede oku
Washington Post’a demeç veren Peskov, ABD'nin Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddiasını saçma olarak nitelendirerek, Moskova'nın asla böyle bir müdahalesinin olmadığını söyledi.
Peskov, “Bu, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlandığı ilk sefer değil. Elbette bu saçmalık. Hiçbir müdahalemiz söz konusu değil” dedi.
ABD Hazine Bakanlığı 4 Eylül’de, Rossiya Segodnya medya grubu, RIA Novosti, RT, Sputnik ve Ruptly'ye karşı kısıtlayıcı tedbirler getirildiğini açıklamıştı. Yeni yaptırımlar Rossiya Segodnya ve RT medya grubunun genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan ve kanalın bir dizi üst düzey yöneticisini de kapsıyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Rossiya Segodnya medya grubu ve bağlı kuruluşlarının çalışma koşullarını sıkılaştırarak statülerini ‘yabancı misyon’ olarak tanımlamıştı. Yabancı Misyon Yasası gereğince, bu kuruluşların ABD’de çalışan personelleri ve mal varlıkları hakkında kuruma bilgi vermeleri gerekecek.
ABD yetkilileri ayrıca ‘Kremlin destekli' medya kuruluşları adına hareket ettiği iddia edilen kişilere vize verilmesini sınırlayan yeni bir politika uygulanacağını açıklamıştı.
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, bu yaptırımların belli Rus gazetecilere değil, kısıtlamalara tabi kuruluşların ‘yasadışı faaliyetlerde bulunan’ çalışanlarına yönelik olduğunu belirtmişti.
DÜNYA
ABD yine Rus medyasını hedef almaya başladı: 'Yalanlar ısıtılıp tekrardan gündeme getiriliyor'
Yorum yaz