TÜRKİYE

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den devamsızlık açıklaması: Öğrenci affı mı geliyor?

Yeni eğitim öğretim dönemi 9 Eylül tarihinde ülke genelinde başlayacak. Ancak okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum programları düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.
Sitede oku
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin son dönemlerde gündeminde olan 'devamsızlık affı' ile ilgili gündemlerinde bir affın olmadığını duyurdu.

Devamsızlık affı çıkacak mı?

Okulların açılması ile öğrenciler devamsızlık affı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talepte bulunuyor. Ancak Bakan Tekin devamsızlık konusunda öğrencileri uyararak, 'Af beklentisiyle devamsızlık yapan öğrenciler var, ancak devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili bir af gündemimizde bulunmuyor' dedi.

Okullar kayıt ücreti alabilir mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okul kayıtlarında para istenemeyeceğini açıkladı. Kayıt ücreti isteyen okulların şikayet edilmesi gerekli işlemin yapılacağını açıkladı.

Sınıf annesi uygulaması kaldırıldı mı?

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde okullarda 'sınıf annesi' uygulamasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Öğretmen atamaları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atama sürecine ilişkin, "Danıştay kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını açıklayıp atamalarını yapacağız." ifadesinde bulundu.
TÜRKİYE
Milli Eğitim Bakanı'ndan öğretmen ve şube tercihi açıklaması: 'Merkezi yerleştirme olacak'
Yorum yaz