Ukrayna krizi

Rus ordusu Odessa’da yabancı paralı askerlerin bulunduğu binayı vurdu

Ukrayna'nın Nikolayev kentindeki Rusya yanlısı gizli yeraltı grubunun koordinatörü Sergey Lebedev, Rus ordusunun Odessa limanındaki yabancı paralı askerlerin bulunduğu binayı vurduğunu bildirdi.
Sitede oku
Sputnik’e konuşan Lebedev, Rus ordusunun Odessa’daki İlyiçevsk limanında Batı askeri teçhizatının alımı ve dağıtımından sorumlu yabancı paralı askerlerin bulunduğu binayı vurduğunu söyledi.
Lebedev, “Odessa’da saat 20.00 sıralarında İlyiçevsk limanına saldırı oldu. Urayna Silahlı Kuvvetlerinde görevlendirilen ve Batı askeri teçhizatının alımı ve dağıtımından sorumlu ‘yabancı uzmanlara’ ayrılmış olan bina saldırının hedefi oldu” dedi.
Lebedev, saldırıda 20'den fazla yabancı paralı askerin öldüğü, 50'ye yakın kişinin yaralandığını, bunlardan 4’ünün ‘Romanya yönüne uçan’ bir helikopterle tahliye edildiğini de ekledi.
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin sivil hedeflere yönelik saldırılarına yanıt olarak, Rus ordusu düzenli olarak askeri personel, teçhizat ve yabancı paralı askerlerin bulunduğu alanların yanı sıra Ukrayna altyapısına (enerji, savunma sanayii, askeri komuta ve iletişim tesisleri) saldırılar gerçekleştiriyor.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun sivil konutları ve sosyal kuruluş binalarını hedef almadığını defalarca vurgulamıştı.
Ukrayna krizi
Ukrayna'nın kayıpları artıyor: Lugansk ve Donetsk'te iki köy daha Rus ordusunun kontrolünde
Yorum yaz