TÜRKİYE

Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu: Türkiye'den şehirler de listede

Her yıl hazırlanan 'Mutlu Şehirler Endeksi' yayınlandı. Türkiye'den üç şehir öne çıktı.
Sitede oku
İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü'nün her yıl yaptığı araştırmanın yeni sonuçları açıklandı. Araştırmada, şehirlerde yaşayanlara yaşam kalitesi, çevre, toplu ulaşım ve yerel yönetim gibi konular hakkında sorular sorularak bir sıralama oluşturuldu. Kuzey Avrupa ülkelerindeki şehirler üst sıralarda yer aldı.
Danimarka'nın Aarhus şehri listenin birinci sırasında yer alırken, İsviçre'nin Zürih kenti ikinci, Almanya'nın başkenti Berlin ise üçüncü sırada yer aldı. İsveç'teki Gothenburg dördüncü, Amsterdam beşinci olurken, bu şehirleri Helsinki, Bristol, Kopenhag, Cenevre, Münih ve Stockholm takip etti.

Türkiye'den üç şehir listede

Listede Türkiye'den de üç şehir yer aldı. İstanbul, 197'nci sırada yer alarak Bronz şehir kategorisine dahil oldu ve Buenos Aires, Varşova, Cape Town gibi şehirleri geride bıraktı. Ancak, Doha, Kuala Lumpur, Zagreb ve Liverpool gibi şehirlerin gerisinde kaldı.
İzmir, listede 222'nci sırada yer aldı. İzmir, Braşov ve Malaga'nın gerisinde kalırken, Cidde ve Toronto gibi şehirleri geride bıraktı.
Antalya ise listenin sondan beşinci sırasında yer alarak 246'ncı oldu. Antalya, Brezilya, Arjantin, Çin ve Güney Afrika'dan bazı şehirleri geride bıraktı.
TÜRKİYE
Şevval Sam: Bodrum'da sınıf farkı yok, ister zengin ol ister fakir, burada herkesin bahçeli evi var
Yorum yaz