SPOR

Futbolda sil baştan karar: 'VAR' yok mu oluyor?

Premier Lig ekiplerinin, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin gelecek sezon devam edip etmeyeceği konusunda oylama yapacağı açıklandı. Birçok kulüp, VAR'ı futbolun doğasına aykırı bulduklarını belirterek bu sistemin kaldırılması yönünde görüş bildirdi.
Sitede oku
VAR, futbol maçlarındaki tartışmalı pozisyonların tekrar izlenerek doğru kararlar verilmesini amaçlasa da, uygulamanın başladığı günden bu yana hem taraftarlar hem de kulüpler arasında tartışmalara neden oldu. Premier Lig yönetimi, kulüplerin bu konudaki şikayetlerini dikkate alarak, VAR sisteminin geleceği için bir oylama yapılmasına karar verdi.
Kulüpler, VAR'ın oyun akışını kesintiye uğrattığını ve hakem kararlarına olan güveni azalttığını savunuyor. Özellikle saha içindeki anlık kararların sık sık değişmesi, futbolun doğallığını bozduğu gerekçesiyle eleştiriliyor. Bu eleştiriler doğrultusunda yapılacak oylama, VAR'ın Premier Lig'deki geleceğini belirleyecek.

İsveç de kaldırmıştı

VAR uygulamasını geçtiğimiz aylarda İsveç kaldırmış ve bu durumu UEFA'ya bildirmişti. Futbolun doğasına aykırı olduğunu belirten İsveç federasyonu, kulüplerden izin alarak VAR uygulamasını kaldırmıştı.
SPOR
Manchester United'lı Diallo, Premier Lig'teki ilk golünden sonra Arda Güler'in gol sevincini yaptı
Yorum yaz