00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
12 dk
PARANIN HAREKETİ
11:20
17 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
12:45
105 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
19:00
17 dk
EKSEN ÖZEL
19:27
25 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
20:02
13 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
6 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:30
13 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
SESLİ HABER
Eski sömürgeler birleşti: İngiltere'den "köle tazminatı" talep edilecek
17:49
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
ÖZEL HABER
Türkiye'nin çelik kubbesi nasıl olacak?
18:31
4 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Bilim insanları 'dünyanın en sağlıklı sebzesini' seçti: Varlığı tamamen unutulan bu sebze hangisidir?

© Sputnik / Multimedya arşivine gidinDomates- Salatalık- Sebze
Domates- Salatalık- Sebze - Sputnik Türkiye, 1920, 19.10.2024
Abone ol
Uzun zamandır şifalı olmasıyla bilinen ancak tüketmeye gelince çoğu kişinin unuttuğu bir sebze olan tere, bilim insanları tarafından 41 sebze ve meyve arasından en sağlıklı sebze olarak seçildi.
Bilim insanları, sebzeler ve meyveler üzerinde yaptığı araştırmalar sonucu, en sağlıklı sebzenin ne olduğunu açıkladı.
ABD New Jersey'deki William Patterson Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada 41 sebze, meyve ve yeşil yapraklıların sağlığa yararları karşılaştırıldı.
Besin değeri, protein, lif, mikro elementler, vitaminler ve diğer faydalı özellikler gibi toplamda on yedi kategoride değerlendirilen sebzeler arasında su teresi birinci sırada yer aldı.
Günlük hayatta tamamen unutulan sebzelerden biri olan tere otu, ıspanaktan daha fazla demir ve limon ve portakaldan daha fazla C vitamini içerir. Kökeni Avrasya'dan gelen bu sebze, her zaman şifalı olmasıyla bilinirken nesiller boyunca en az tüketilen besinlerden birisiydi.

Tere otunun faydaları nelerdir?

Tere, lif ve protein içeriği, potasyum ve kalsiyum, A, B12 ve D vitaminleri açısından lider bir sebzedir.
Özellikle kadın sağlığı için son derece faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Anne sütü üretimini iyileştirir ve adet döngüsünü düzenler.
Tere otu oksidatif stresi durdurur ve azaltır ve antioksidan etkisini artırır. Ayrıca kanı temizler, ferahlatır, iştahı uyarır ve tüm vücudu temizler.
Kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde faydalı olmakla birlikte, meme kanserinin yayılmasını durdurmada yardımcıdır.
Tere otu suyu, cilt hastalıkları, cilt lekelerinin görünümünü azaltma, saç dökülmesinde harici kullanım için popüler bir üründür.
Akciğerleri temizler ve sigarayı bırakan kişilere önerilir.
Karaciğer fonksiyonunu iyileştirir ve solunum yolu hastalıkları, bronşit, astım ve nefes darlığı için faydalıdır.
Hayvanlar üzerinde yapılan testler sonucu, tere otu özütü vücuda enjekte edilirse tümör büyümesini ve metastazı durdurabileceğini doğrulandı.

Tere nasıl tüketilir?

Tere otu nasıl yenir sorusuna gelince, salata içerisinde veya tek başına salatası yapılarak tüketilebilir. Bunun yanında suyu sıkılarak meyve suyu olarak da tüketilebilir.
Tere otunun suyunu 1:5 oranında, 1 porsiyon meyve suyu ve 5 porsiyon su olacak şekilde tüketmeniz önerilir çünkü saf meyve suyu içerseniz mide ve boğaz iltihabına neden olabilirsiniz.
Tere, çorbalarda, yemeklerde aynı zamanda kurutarak baharat olarak da kullanılabilir.

100 puanı alan 'tere' oldu

Çalışmanın sonuçları ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin 'Kronik Hastalıkların Önlenmesi' dergisinde yayınlandı.
Araştırmacılar, bir yiyeceğin 10 veya daha yüksek puan alması durumunda etkili olduğunu belirlediler; mümkün olan en yüksek puan ise 100'dü. 41 meyve ve sebzenin çoğunluğu yapraklı ve turpgillerden sebzelerdi. Çalışma sırasında uyulan listede ahududu, frenk üzümü, kızılcık, soğan veya sarımsak bulunmuyor.
Rusya'da sebze pazarı - Sputnik Türkiye, 1920, 04.10.2024
YAŞAM
Araştırma vejetaryen beslenmenin ileri yaşlarda ölüm riskini arttıracağını gösteriyor
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала