00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:05
85 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
YOL ARKADAŞI
MHP neden mıntıka temizliği yapıyor
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

‘Yağlı balıkların aşırı tüketimi, erken ölüm riskini önemli ölçüde artırıyor’

CC0 / / balık
balık - Sputnik Türkiye
Abone ol
İsveçli bilim insanları, yağlı balığın aşırı derecede tüketiminin erken ölüm riskini yüzde 50 oranında artırdığını tespit etti.

Yalnız yemek yiyen yaşlı erkekler sosyal olan yaşıtlarına göre daha erken ölüyor - Sputnik Türkiye
Erkeklerde erken ölümün belirtisi belirlendi
AMA Network Open Journal Today’de yayınlanan araştırmayı haber yapan MedicalXpress, uzmanların uzun süredir 70 yaşındaki insanları gözlemlediğini yazdı.

Deneye binden fazla kişi katıldı.

10 yıl süren gözlem, yüksek seviyede poliklorlu bifenillere sahip gönüllülerin, diğer risk gruplarına göre yüzde 50 oranda daha sık öldüğünü gösterdi.

Poliklorlu bifenillerin, başta somon balığı ve ringa balığı olmak üzere genelde yağlı balık, kırmızı et ve süt ürünlerinde bulunduğu kaydedildi.

Uzmanlar, bu tür gıdayla beslenmenin ölçülü olması gerektiğini ifade ettiler.

Haberde bilim insanların yüksek tansiyon, şeker hastalığı, sigara, aşırı kilo ve yüksek kolesterol gibi kardiyovasküler hastalıklarla ilgili risk faktörlerini dikkate almadıkları belirtildi.

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала