'BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ BARİYERLERİ KIRACAK'
El Maktum açıklamasında "Bugün Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilk Astronot Programı'nın başlatılması ile tarihimizde yeni bir dönem başlıyor. BAE bariyerleri kıracak" dedi.
Daha önce 2021'de Mars yörüngesine 'Umut' adlı insansız aracını göndermeyi planladığını da açıklayan zengin Körfez ülkesi, 'gelecek 50 yıl içinde uzay keşif programlarında küresel bir lider' olmayı vaat ediyor.
ASTRONOT OLMAK İSTEYENLER UZUN SÜRELİ TESTLERE TABİ TUTULACAK
İş ilanında astronot adaylarının 18 yaşının üzerinde olmaları, akıcı şekilde Arapça ve İngilizce bilmeleri, üniversite mezunu olmaları gerektiği ve başvurusu kabul edilen adayların 2018 ve 2019 yıllarında uzay seyahatleri için eğitim göreceği bilgisine yer verildi.
The most competitive applicants will be selected to be ambassadors for the UAE in space exploration and share knowledge with global astronauts aboard the ISS. Be be part of our future by joining the #UAEastronaut Programme. Sign up here: https://t.co/NScKZAgVjp pic.twitter.com/FZbWey65Yc
— UAEastronauts (@UAEastronauts) December 6, 2017
Özel eğitimin sonunda finalistlerden 4'ü astronot olarak kabul edilecek.
MARS 2117 PROJESİ
Birleşik Arap Emirlikleri ayrıca Mars'taki yaşamı taklit edecek 'Bilim Şehri' inşası projesini de açıklamıştı. Körfez ülkesi 2117 yılında kızıl gezegendeki ilk insan yerleşimini kurmayı amaçlıyor.
1987'de ise Suriyeli hava kuvvetleri pilotu Muahmmed Faris Sovyetler Birliği'nin eski uzay üssü Mir'de bir hafta geçirerek uzaya giden 2. Arap unvanını elde etmişti.