El Mektum, şubat ayında 'Mars 2117' projesiyle bu gezegende yaşanılabilir bir şehir inşa etmeyi planladıklarını duyurmuştu.
DÜNYANIN EN BÜYÜK 'UZAY ŞEHRİ' OLACAK
Yapılacak uzay şehrinin türünün ilk örneği ve Mars üzerinde uygunabilir bir model olacağı belirtildi.
Proje kapsamında Mars arazisini ve sert ortamını taklit eden sofistike laboratuvarların olacağı, ısı ve ışık izolasyonunun sağlanacağı ifade edildi.
Dubai announces plans to build a £100m simulation of Mars https://t.co/KggH4VxgxN
— Waseema H Qureshi (@HWaseema) 28 Eylül 2017
Şehir içinde insanoğlunun uzaydaki başarılarını anlatacak bir müzenin yapılacağı, müzenin duvarlarının BAE'deki çölden toplana kumlarla, 3 boyutlu baskı tekonolojisiyle inşa edileceği belirtildi.
136 MİLYON DOLARA MAL OLACAK
136 milyon dolara mâl olacak projede Mars'takine benzer şartlar ile ortam oluşturulduktan sonra bir grup insanın 1 yıl burada yaşayacağı ve bu sırada bu kişiler üzerinde davranışsal incelemeler yapılarak bilimsel bulguların takip edileceği ve daha sonra gerçekleştrilecek uzay yolculuklarında da bu deneyimlerden istifade edileceği kaydedildi.
Gezegendeki gıda, su ve enerji güvenliği sorunlarına çözüm bulmak ve canlıların yaşayabilmesi konusunda katkı sağlayacak araştırmalar yapmak için en iyi bilim adamları ile bilimsel tecrübeleri BAE'ye getirmek için çaba sarfedileceği aktarıldı.
BIG will design massive Mars simulation city in the United Arab Emirates https://t.co/rHvgJ9gdw2 via @Curbed
— ~ a D e L e O ~ (@JoyceHermit) 28 Eylül 2017
Şehrin dış görünümüne ilişkin de bilgi verilen haberde, sütunlara dayalı olmayan birkaç kubbeden oluşacağı ve bu kubbelerin inşa edilebilmesi için yeni tekniklerin üretimine ihtiyaç duyulduğu dile getirildi.
Dünyadaki en gelişmiş mimari yapıya sahip olacağı belirtilen Mars bilim şehrinin tasarımının Google'ın Londra'daki yeni merkezini tasarlayan mimar Bjarke Ingels tarafından yapılacağı bilgisi verildi.