Cemil, "Çok önemli bir görüşme ve çok önemli bir karar, zira bizim için Suriye'deki siyasi sürecin uygulamada başlamasının temelleri atılmış olduğu anlamına geliyor" diyerek, üç liderin yaptığı ortak bildirinin Cenevre sürecine de yeni bir ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.
Sputnik'e konuşan Ortadoğu ve Kafkasya uzmanı Stanislav Tarasov, Rusya, İran ve Türkiye'nin çabalarına Suudi Arabistan'ın da katılabileceğini söyledi.
Tarasov, "Suriye krizinin siyasi çözümüne yönelik ciddi bir adım atılmış oldu. Suriyeli muhalifler, özellikle de Astana görüşmelerine katılanlar ve Cenevre sürecine katılacak olanlar Rusya, İran ve Türkiye'nin bildirisine destek verdi. Fakat orada Suudi Arabistan'ın ve Katar'ın desteklediği gruplar da var. Onlar da aynı yönde hareket etmeli. Riyad'da bu yakınlarda muhalif gruplar toplantı yapacak. Suudi Arabistan da Suriye krizinin siyasi çözümünden yana hareket edecek. Süreç yeni başladı, uzun sürecek ve bu süre zarfında her şey olabilir. Şimdi en önemlisi, süreci ustaca, aşamalar halinde uygulamaya koymak. Fakat en önemli şey yapılmış oldu" ifadelerini kullandı.