Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ‘istenmeyen kişi' ilan edilen Kim Hyong Gil'e ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verildi.
Açıklamada Pyonyang'ın pazar günü gerçekleştirdiği 6. ve en güçlü nükleer denemesinin uluslararası hukuku ciddi anlamda ihlal ettiği belirtildi.
Meksika hükümeti de konuyla ilgili olarak "Kuzey Kore'nin nükleer küresel barış ve Meksika'nın bölgedeki müttefikleri olan Güney Kore ve Japonya için giderek büyüyen bir tehdit" ifadesini kullandı.
México adopta medidas respecto a la actividad nuclear de Corea del Norte. Comunicado https://t.co/2PzuCkdT22 pic.twitter.com/N1WMZCuHq1
— SRE México (@SRE_mx) 7 Eylül 2017
KUZEY KORE'YE YENİ YAPTIRIMLAR GELEBİLİR
Deneme, ABD, Japonya ve Güney Kore'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kuzey Kore'ye dönük daha güçlü yaptırımlar yaptırımlar uygulanması için harekete geçmesine sebep oldu.
Washington, Birleşmiş Milletlere Kuzey Kore'ye petrol ambargosu, mal varlıklarının dondurulması, tekstil ürünleri boykotu ve Kuzey Koreli konuk işçilere ödeme yapılmanın kesilmesi gibi yaptırımları içeren bir öneri taslağı sunmuştu.