UNESCO'nun gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan Antep baklavası, Antep fıstığında yaşanan fiyat artışı nedeniyle zamlandı.
Antep fıstığında bu yıl yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle ortaya çıkan fiyat artışı, Avrupa Birliği (AB) tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan Antep baklavasını da etkiledi.
Kurban Bayramı telaşına giren baklavacılar, ürünlerine ortalama yüzde 15 zam yaptı. Halk arasında en çok tercih edilen fıstıklı baklavanın kilogramı 70 liraya yükseldi.
Çelebioğulları Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi, Türkiye'nin dört bir yanına baklava gönderdiklerini söyledi.
Çiftçi, Antep fıstığında bu sezon 'yok yılı' olduğunu, bu nedenle fiyatların arttığını belirtti.