‘RUSYA, TÜRKİYE VE ALMANYA BİRLEŞSE BÜYÜK GÜÇ OLUŞTURURLAR'
Almanya'nın ABD ile rekabette Türkiye üzerinden avantaj sağlamak istediğine işaret eden Tarakçı "Almanya'nın PKK terör örgütüne verdiği destek Ortadoğu'da Türkiye'yi zayıflatarak Amerika'yla arasındaki rekabette Türkiye üzerinden avantaj sağlama çabası. Ancak ne söylerse söylesin Almanya, Türkiye'nin NATO'dan ayrılmasına karar verecek olan ülke değil. Keza, NATO'ya nasıl üye olunacağı prosedürü belli fakat nasıl çıkılacağının prosedürü belli değil. Ancak ABD isterse çok kolaylıkla Türkiye'nin NATO'dan ayrılması sağlanabilir" dedi.
Almanya'nın Türkiye'yi gerek Avrupa'da gerek Ortadoğu'da, Balkanlar'da rakip olarak gördüğüne işaret eden Tarakçı "Almanya'yla Türkiye arasındaki stratejiler, sürekli çatışan stratejiler. Aslında birlik beraberlik olabilecek iki ülke olduğunu ben düşünüyorum. Rusya, Almanya, Türkiye bir ‘konfederal' yapı içinde olsalar büyük bir güç olurlar" ifadelerini kullandı.
Almanya'nın Türkiye karşıtlığını Berlin'in Ankara'ya ihtiyacı olmadığı bakış açısının ürünü olduğuna değinen Tarakçı "Türkiye, Almanya'ya NATO çerçevesinde üslerini kullandırıyordu. Şimdi o üslerden çıkartıldı. Şu anda Almanya'nın Türkiye'ye NATO üzerinden bir ihtiyacı kalmadı. Ürdün'e gidiyor. O nedenle bu çıkarılma senaryoları bence gündeme geliyor" dedi ve ekledi:
"Ancak Almanya'nın şunu unutmaması gerekir; eğer Almanya gerçekten Ortadoğu aktif bir güç olmak istiyorsa, Türkiye'yle iş birliği yapmaktan başka çaresi yok. İran'da büyük yatırımları var. Çok eskiden beri zaten İran'la ilişkileri var. Almanya ekonomik bir güç olsa da hiçbir zaman Amerika'nın konumunda olamaz. Kendisi de zaten işgal altına olan bir ülke, çok sayıda Amerikan üssüne sahip. Amerikan birlikleri var. Şu anda bir nevi işgal edilmiş bir ülke statüsünde. O nedenle Almanya'nın ekonomik gücünden başka uluslararası bir gücü yok."