'KİMYASAL SALDIRILAR BİRÇOK CAN KAYBINA NEDEN OLUR'
Yazar, Kuzey Kore'nin, topçu sistemlerinin menzilinde bulunan Güney Kore'nin 10 milyon nüfuslu başkenti Seul'u da vurma kapasitesine sahip olduğunu belirtti.
Habere göre kimyasal silahların kullanılması durumunda sadece Koreliler değil, yarımadada bulunan Amerikalı siviller ve askerler de hedef haline gelebilecek. Ayrıca Tokyo, savaş halinde Japonya'nın da kimyasal saldırılara maruz kalabileceğinden endişeli.
Halpin, 'İkinci Kore Savaşının' diğer olası kurbanının ise dünya ekonomisinin olabileceğini savunarak, savaş halinde ABD'deki mağazaların Doğu Asya ürünleri ile doldurulan raflarının hızla boşalacağını, ulusal güvenliği için tehdit sezecek Çin'in de savaşta Kuzey Kore'nin yanında yer alması durumunda ise dünya pazarı için sonuçların gerçekten yıkıcı olacağını savundu.
SONUÇLAR TÜM DÜNYA İÇİN YIKICI OLUR
Yazar, bölgede çıkabilecek bir savaşın, potansiyel kayıplarının yanında Güney Kore'nin altyapısının tamamen tahrip olmasına, dünya ticareti dengelerinin bozulmasına, piyasalarda buhrana ve Birinci Dünya Savaşından sonra ilk kez nükleer silahların kullanılmasına yol açacağını öne sürdü.
Halpin, "Kuzey Kore'ye karşı herhangi bir eylemin oluşturacağı riskler üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmeli" ifadelerini kullandı.