Müller, sözünü ettiği Alman medya kuruluşlarının güvenilmez kaynaklar kullandığını ve kendi habercilik anlayışlarına uymayan konulara girmediklerini söyledi.
Spiegel Online'ın yayıncılık anlayışıyla ilgili bir örnek veren Müller, 13 Aralık tarihli, Suriye ordusunun Rusya'nın desteğiyle Halep'in büyük bölümünü özgürleştirdikten sonraki durumu anlatan bir haberden şu bölümü aktardı: "Gözlemcilerin bildirdiğine göre Halep'teki 'asiler' yenilginin eşiğinde: Gazeteciler ve siviller kriz bölgesinden videolar yayınlıyor — yardım çağrısı yapıyor."
Haberde sözde asilerin Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) ve Ahrar'uş Şam terör örgütleriyle bağlantılı olduğunun belirtilmediğine dikkat çeken Müller, sivillerin bölgeden ayrılmalarının 'asiler' tarafından engellendiğine ve 'asilerin' ateşkesi yeniden gruplaşma için kullandıklarına da dikkat çekilmediğini kaydetti.
'GÜVENİRLİK İÇİN KISTAS TWITTER'DAKİ PERFORMANS'
'SPUTNIK VE RT, DÜŞMAN RUSYA İMAJININ YARATILMASINA ENGEL OLUYOR'
Sputnik ve RT'nin yer verdiği aynı konuyla ilgili haberlerin ise çatışma bölgesindeki gelişmelere alternatif bir perspektif sunduğunu kaydeden Müller, "Rusya'nın Sputnik ve RT aracılığıyla Batı'da tamamlayıcı bilgi sunmasından memnun olmamız gerekiyor. Ancak Batılı siyasetçiler ve medya kuruluşları bundan çok hoşnut olmuşa benzemiyor. Neden? Belki de önlerine bir engel çıkmadan Rusya hakkında bir düşman imajı yaratmak istemelerindendir" ifadelerini kullandı.