© AA / Metin Aktas Pakistan'ın kuzey batı Afganistan sınırındaki 3 bin metre yüksekliğindeki dağların arasındaki Bumburet, Rumbur ve Biriu adlı derin vadilerde yaşayan Kalaş topluluğunun yaz festivali olan ve tarımsal verimliliği kutlamak için düzenlenen Uçhal, Bumberot ve Rumbur Vadisi'nde kutlandı.
1/5
© AA / Metin Aktas
Pakistan'ın kuzey batı Afganistan sınırındaki 3 bin metre yüksekliğindeki dağların arasındaki Bumburet, Rumbur ve Biriu adlı derin vadilerde yaşayan Kalaş topluluğunun yaz festivali olan ve tarımsal verimliliği kutlamak için düzenlenen Uçhal, Bumberot ve Rumbur Vadisi'nde kutlandı.
© AA / Metin Aktas İnanışları Pagan kültürünün izlerini taşıyan Kalaşların yıl içinde kutladıkları dört ana festivalden Uçhal'da önce Rumbur Vadisi'ndeki tapınakta dua edildi.
2/5
© AA / Metin Aktas
İnanışları Pagan kültürünün izlerini taşıyan Kalaşların yıl içinde kutladıkları dört ana festivalden Uçhal'da önce Rumbur Vadisi'ndeki tapınakta dua edildi.
© AA / Metin Aktas Tapınaktaki duanın ardından Rumbur Vadisi'ndeki kutlama alanında toplanan erkekler ve geleneksel renkli giysileri içindeki kadınlar dans ederek renkli görüntüler oluşturdu.
3/5
© AA / Metin Aktas
Tapınaktaki duanın ardından Rumbur Vadisi'ndeki kutlama alanında toplanan erkekler ve geleneksel renkli giysileri içindeki kadınlar dans ederek renkli görüntüler oluşturdu.
© AA / Metin Aktas Dans alanında yaşlı erkekler de iç halka oluşturarak maniler söyledi.
4/5
© AA / Metin Aktas
Dans alanında yaşlı erkekler de iç halka oluşturarak maniler söyledi.
© AA / Metin Aktas Fiziksel görünüşleri, inançları ve gelenekleriyle bölgede yaşayan diğer halklardan büyük farklılıklar gösteren Kalaşların, M.Ö 2. yüzyılda Asya'yı fethetmek için Makedonya'dan yola çıkan Büyük İskender'in Afganistan'da iki yıl kaldıktan sonra Çin'e geçmek isterken Hindikuş Dağları'nda ölümüyle sonuçlanan son seferinde ülkelerine dönmeyen ve bölgede kalan ordusunun soyundan geldiklerine inanılıyor.
5/5
© AA / Metin Aktas
Fiziksel görünüşleri, inançları ve gelenekleriyle bölgede yaşayan diğer halklardan büyük farklılıklar gösteren Kalaşların, M.Ö 2. yüzyılda Asya'yı fethetmek için Makedonya'dan yola çıkan Büyük İskender'in Afganistan'da iki yıl kaldıktan sonra Çin'e geçmek isterken Hindikuş Dağları'nda ölümüyle sonuçlanan son seferinde ülkelerine dönmeyen ve bölgede kalan ordusunun soyundan geldiklerine inanılıyor.