00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
8 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
12 dk
HABERLER
18:00
10 dk
HABERLER
19:00
11 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:27
7 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
07:00
1 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:01
119 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
YAZI - YORUM
Fethi Yılmaz'la Yazı - Yorum
11:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Aslı Kahveci ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
FUTBOL SAATİ
Selin Yazıcı ve Serhat Ayan'la Futbol Saati
14:05
55 dk
ANKARA FARKI
İsmet Özçelik'le Ankara Farkı
15:03
57 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Trakya'nın baklavası: Hayrabolu tatlısı

Abone ol
Tekirdağ'da peynirle yapılan Hayrabolu tatlısı imalatçıları, tatlının bölgede çok sevildiğini ve ürünün kıvamını da ismini de kendilerinin belirlediğini söylüyor.

Tatlının kıvamını 45 yıl önce babası tarafından bulunduğunu ve o dönem her şeyin el yordamıyla yapıldığını anlatan imalatçı Sami Kaya, işlemlerin eskiden taş fırınlarda odun ateşinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Tatlının asıl adının 'Kadı göbeği' olduğunu, ancak babasının Hayrabolu ilçesinde kent merkezine giderken ürünü sattığında ilçenin isminin bilinmesi için 'Hayrabolu tatlısı' olarak kullandığını anlatan Kaya, şunları anlattı:

"Bu tatlı, çok hassas çalışmanın ürünü. 45 yılın emeği ile buradayız. Tatlı için sabah çiğ süt alıyoruz, bu tatlı akşamdan kalan sütle bile yapılamaz. Bunu işledikten sonra peynir yaparız. Bu peyniri çekerek yumurta, irmik, un ve kabartma tozuyla karıştırırız daha sonra şeklini veririz ve fırına göndeririz. Bu sabah süt olarak imalathanemizde giren ürün, akşam Hayrabolu tatlısı olarak çıkar."

Kilogramı 20 liradan satılan tatlının yıllardır bölge halkının damak tadına hitap ettiğini ve tüm özel gün ve bayramlarda sofralardaki yerini aldığını aktaran Kaya, şöyle devam etti:

"Trakya'nın baklavası da tatlısı da budur. Tüm bayramlarda, düğünlerde bu tatlı tercih edilir. Hem insanların alıştığı bir tat hem de yufka ile yapılan tatlılarına göre daha kolay olduğu için sofralarda bizim tatlımız yer alıyor. Hafif bir tatlı bu, ağustosta da yesen insanı rahatsız etmez."

© AA / Emrah GökmenTekirdağ'da peynirle yapılan Hayrabolu tatlısı, bayramda, düğünde ve özel günlerde baklavadan daha fazla tercih ediliyor. Hayrabolu tatlısının yapım aşamalarının ardından üstü tahin ve fındık, yanında ise dondurmayla servis edilebiliyor.
Hayrabolu tatlısı - Sputnik Türkiye
1/5
Tekirdağ'da peynirle yapılan Hayrabolu tatlısı, bayramda, düğünde ve özel günlerde baklavadan daha fazla tercih ediliyor. Hayrabolu tatlısının yapım aşamalarının ardından üstü tahin ve fındık, yanında ise dondurmayla servis edilebiliyor.
© AA / Emrah GökmenTekirdağ'da peynir, yumurta, irmik ve un karıştırılarak yapılan Hayrabolu tatlısı bayramda, düğünde ve özel günlerde baklavadan daha fazla tercih ediliyor.
Hayrabolu tatlısı - Sputnik Türkiye
2/5
Tekirdağ'da peynir, yumurta, irmik ve un karıştırılarak yapılan Hayrabolu tatlısı bayramda, düğünde ve özel günlerde baklavadan daha fazla tercih ediliyor.
© AA / Emrah GökmenPeynir, yumurta, un ve irmiğin karışımıyla elde edilen tatlının hamuru, makinelere konularak şeklini alıyor.
Hayrabolu tatlısı - Sputnik Türkiye
3/5
Peynir, yumurta, un ve irmiğin karışımıyla elde edilen tatlının hamuru, makinelere konularak şeklini alıyor.
© AA / Emrah GökmenTatlının hamurun şeklini almasının ardından fırınlara gönderilerek pişiriliyor.
Hayrabolu tatlısı - Sputnik Türkiye
4/5
Tatlının hamurun şeklini almasının ardından fırınlara gönderilerek pişiriliyor.
© AA / Emrah GökmenPeynirin hamura dönüşmesi ve fırınlanmasının ardından tatlılar, su ve şekerle birlikte kısık ateşte pişiriliyor.
Hayrabolu tatlısı - Sputnik Türkiye
5/5
Peynirin hamura dönüşmesi ve fırınlanmasının ardından tatlılar, su ve şekerle birlikte kısık ateşte pişiriliyor.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала