Açıklamada ayrıca bugün itibariyle Macaristan'a 78 bin 190 kişinin yasa dışı yollardan girdiği, bunun 77 bin 600'ünün Sırbistan üzerinden ülkeye geçtiği belirtildi.
'AMAÇ MACARİSTAN VE SIRBİSTAN'I AYIRMAK DEĞİL'
Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ise, yasa dışı göç sorununu çözmek için Sırbistan sınırına geçici tel örgü çekilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve diğer komşu ülkelerden benzer tehlike gördüklerinde de aynı uygulamaya gideceklerini açıklamıştı.
Macaristan hükümeti 17 Haziran'da yasa dışı göçü engellemek için, Sırbistan sınırını 4 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almıştı.
AVRUPA ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE, TEL ÖRGÜDEN MEDET UMUYOR
Rus Vesti televizyonuna göre, AB göçmen sorununa çözüm üretmek yerine, sorunun sonuçlarıyla mücadele etmeye başladı. Fransa-İtalya sınırına Asya ve Afrika'dan gelen kaçak göçleri engellemek adına bir duvar örüldü. Akdeniz'e ise askeri gemiler, su altı tekneleri, uçaklar, helikopterler ve insansız hava araçları yerleştirildi. Öte yandan Akdeniz'deki insan trafiğini kesmek için de EUNAVFOR isimli her ay 6 milyon euro'ya mal olan bir askeri operasyon başlatıldı. AB, Kasım'dan beri yürüttüğü Triton Devriye Hizmeti'ni güçlendirme kararı alırken, insan kaçakçılarının teknelerini imha etmek için de askeri yetki istendi.