Çevrede bulunan askerlerin mavnayı koruduğunu ifade eden kaynak, bu askerlerin de "Kararlılık Fırtınası" koalisyonundaki ülkelerden olmadığını söyledi.
Mavnanın, aralarında Çin ve değişik ülke vatandaşlarının olduğu 230 kişiyi aldıktan sonra limandan ayrıldığı kaydedildi.
'ONLARCA BİRLİK ADEN LİMANI'NA ÇIKTI' İDDİASI
Reuters'in görgü tanıklarına dayandırdığı haberde, Yemen'in Aden kentindeki limana 'onlarca askeri birlik' çıktığını duyurmuştu. Ancak birliklerin hangi ülkeye ait olduğukonusunda net bir bilgi verilmemişti.
HUSİ HAREKETİ ÜYESİ: İKİ OLASILIK VAR
Husi Hareketi üyesi Ahmed El Şami, Sputnik’e verdiği demeçte, "Aden’deki limana çıkan askerlerin sayısı tam olarak bilinmiyor. Ancak onlarca askerden bahsediliyor. Bu askerlerin güvenliğini birkaç uçak sağlıyordu. Askerler Aden Limanı'na Suudi ve Mısır gemilerinden çıktı" bilgisini vermişti. El Şami, askerlerin Aden'e girmesi ile ilgili iki olasılık göz önünde bulundurduklarını belirtip "Aden’deki vatandaşlarını tahliye etmek için limana girmiş olabilirler ya da gerçekten kara harekatına hazırlanma ile ilgilidir. Biz olası bir saldırıyı püskürtmeye hazırız" ifadelerini kullanmıştı.
Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.
Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.