Sosyal medyada evde yapılan tarif furyasına bir yenisi daha eklendi. Daha önce kıymadan ev döneri ve Adana kebabı videolarıyla büyük ilgi toplayan kullanıcılar, şimdi de milföy hamurundan ‘baklava burger’ yaparak deneyimlerini paylaşıyor.
İncecik açılan milföy katmanları, Antep fıstığı ve kaymakla birleştirilerek burger şeklinde sunuldu. Hem görüntüsü hem de tabakta duruşuyla gerçek burgeri andıran bu tatlı versiyon, kısa sürede yüz binlerce kez paylaşıldı.
Dubai çikolatasına rakip gösterilen ev yapımı baklava burger, hem pratikliği hem de yaratıcılığıyla sosyal medya tarif trendlerinin yeni gözdelerinden biri olmayı başardı.
Baklava burger
© Fotoğraf : Bu fotoğraf yapay zeka ile oluşturulmuştur
Baklava Burger Tarifi
4–5 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı tereyağı
Fıstık tabanı için:
1 su bardağı kırılmış Antep fıstığı
Şekerle yapılmış şerbet
Krema / kaymak için:
200 g kaymak
Yapılışı
1.
Milföyleri oda sıcaklığına getir, üst üste koy ve her katına tereyağı sür. Ne kadar çok milföy o kadar kabarık burger2.
Fıstık tabanı için ezdiğin fıstıkları yay3.
Burgerin kapağını ve fıstıklı tabanın üstüne koy 180 derece pişir4.
Kaymağı veya hazırladığın kremayı fıstık tabanının üzerine sür, kapağını üstüne ekle5.
Fıstık tozu ile süsle.İsteğe bağlı: Dondurma, bal veya çikolata sosu ile servis edilebilir.