Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor.
Bakanlık, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünler ve taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünleri ifşa etti. Halk sağlığını tehlikeye atan ürünler 18 Kasım itibarıyla güncellendi.
Bakanlığın son listesinde; parça ette tek tırnaklı eti, kaşar peynirinde natamisin, ayranda natamisin, çikolatada ilaç etken maddesi, kekikte yabancı madde, sucukta baş eti (sakatat), kıymada kanatlı eti ve piliç sucukta mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi.
Natamisin nedir?
Natamisin, mantarların ürettiği doğal bir antibiyotik olan ve bazı bakterilere ve mantarlara karşı etkili olan bir bileşiktir. Genellikle gıda koruyucu olarak kullanılır ve özellikle süt ürünleri, et ve bazı işlenmiş gıdalarda küf ve maya gelişimini önlemek için tercih edilir.