SAĞLIK

Canan Karatay'dan çamaşır suyu uyarısı, bağışıklık sistemi için formülü verdi: Sirke, tuz ve turşu suyu

Beslenme alışkanlıkları hakkındaki ezber bozan açıklamalarıyla ismi sıkça gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez burun tıkanıklığından kurtulmanın formülünü açıkladı. Karatay, "Salgın ortada yok" diyerek çamaşır suyu kullanımına dikkat çekti. Prof. Dr. Karatay, bağışıklık sistemi için tüketilmesi gerekenleri sıraladı.
Sitede oku
Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle okulların açılmasıyla beraber artan "burun tıkanıklığı" şikayetlerinin nedenleri açıklayarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması gerekenleri sıraladı. Karatay, burun tıkanıklığının bir hastalık değil belirti olduğuna dikkat çekti. Çamaşır suyunun zararları konusunda da önemli bir hatırlatma yapan Karatay burun tıkanıklığının sebebini çevresel toksinler olarak açıkladı.

Çamaşır suyu uyarısı: Çamaşır suyu zararlı mı? Temizlikte ne kullanılmalı?

Okullar açıldıktan sonra burun tıkanıklığı şikayetlerinin arttığını söyleyen Karatay, "Okullar çamaşır sularıyla yıkanıyor. Çamaşır suları havaya karışıyor ve çocuklar onu soluyor. Vücut burnunu tıkıyor çünkü kendini korumak için. Salgın falan hepsi hikaye. Salgın yok ortada; alerji var. Burnumuz tıkanınca ağzımızı açıyoruz; o zehirler içimize giriyor. Peki okul nasıl temizlenecek? Okul sirkeyle temizlenecek. Evlerimizi de sirkeyle temizlememiz lazım. Eğer mikrop ya da virüs varsa sirke kaynatılacak. Bir tencerenin içine sirke koyun yavaş yavaş kaynasın. Ne kadar virüs, bakteri varsa ölür; ne kadar böcek varsa kaçar" diye konuştu.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

Karatay'ın bir diğer önerisi de tuzlu su. Karatay, tuzlu suyun mikropları, bakterileri öldürdüğüne dikkat çekti. Karatay, "En önemli şey bağışıklık zırhımızı güçlendireceğiz. Bu aylarda özellikle turşu suyu çok önemli. Sirkeyle, turşu suyuyla veya bikarbonatlı suyla gargara yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Turşu suyu nasıl yapılır? Turşu suyu faydaları neler?

Bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda etkili olan antioksidanlar turşu suyunda da bulunuyor. Turşu suyu için en kritik olan sirke ve içine konulan sarımsak oranı. 1.5 litre suya 2.5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve üzüm sirkesi ekleyerek turşu suyu hazırlanabilir. Bir baş sarımsak eklenmesi turşu suyunun tadını kuvvetlendirir.
Turşu suyunun faydaları arasında şunlar yer alıyor:
* Probiyotik zenginliği: Turşu suyu, probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, sindirim sistemini dengelemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir.
* Magnezyum kaynağı: Turşu suyu, magnezyum açısından zengindir. Magnezyum, kas fonksiyonları, sinir sistemi ve kemik sağlığı için önemlidir.
* Elektrolit dengesi: Turşu suyu, potasyum ve sodyum gibi elektrolitleri içerir. Bu elektrolitler, vücutta su dengesini korumaya yardımcı olur.
* Hazmı kolaylaştırır: Turşu suyu, özellikle yemeklerden sonra bir miktar içildiğinde sindirimi kolaylaştırabilir ve hazımsızlık sorunlarına yardımcı olabilir.
* Antioksidanlar: Turşu suyu, antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı korumada rol oynar.
YAŞAM
Canan Karatay ekmek yerine yenilebilecekleri açıkladı: Diyet listesinde turp da var
Yorum yaz