DÜNYA

Beyrut'un güneyine 12 hava saldırısı düzenlendi

İsrail, Beyrut'un güneyinde bulunan binalar için tahliye uyarısı yayımlamasının ardından Beyrut'un güneyine 3 hava saldırısı gerçekleştirdi. Ardından, uyarı yapmadan hedef aldığını ve başkente toplam 12 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.
Sitede oku
İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılar, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin, sosyal medya hesabından yaptığı tahliye uyarılarının ardından geldi.
Adraee, Beyrut'un güneyinde bulunan 3 bina için yeni tahliye uyarısı yayımladı. Tahliye uyarısının ardından Lübnan resmi ajansı (NNA)'nın haberine göre, Beyrut'un güneyindeki Amirkan Mahallesi'nin 1, Hureyk Mahallesi'nin ise 2 İsrail hava saldırısının hedefi olduğunu bildirdi.
Ardından, yerel basın tarafından Hureyk, Burc el-Baracine ve Hades mahallelerine arka arkaya yapılan saldırıların yanı sıra İsrail'in bazı bölgeleri de uyarı yapmadan hedef aldığını ve başkente toplam 12 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.
İsrail ordusunun Lübnan’ın farklı kesimlerine düzenlediği saldırılarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği, 118 kişinin yaralandığı bildirildi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 593 kişi öldü, 12 bin 119 kişi yaralandı.
DÜNYA
İsrail basını: İran'a saldırı planı onaylandı
Yorum yaz