Ukrayna krizi

Batı ve Ukrayna paralı asker toplamak için özel askeri şirketlerden yararlanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı ve Ukrayna gizli servislerinin Kiev rejimi için paralı asker toplamak için ABD'li ve Polonyalı özel askeri şirketlerin hizmetlerinden yararlandığını belirtti.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Kiev rejiminin suçlarından sorumlu Özel Yetkili Büyükelçisi Rodion Miroşnik’in raporunda, ABD’li ve Polonyalı özel askeri şirketlerin Kiev rejimine paralı asker toplama konusunda yardımcı olduğu bildirildi.
Ukrayna’nın işlediği suçlara ilişkin haftalık raporda, “Batılı ve Ukraynalı istihbarat servisleri paralı asker toplamak için Amerikan özel askeri şirketleri Academi, Cubic, Darkhorse Benefits, Dean Corporation, Forward Observation Group, Hyperion Services ve Sons of Liberty International'ın yanı sıra Polonyalı ASBS Othago ve European Security Academy şirketlerinin imkanlarını kullanmakta” ifadesine yer verildi.
Rus diplomat ayrıca başta Almanya ve İtalya olmak üzere Avrupalı aşırı sağcı ve neo-Nazi örgütlerinin de Ukrayna ordusu için paralı asker topladığını bildirdi.
Raporun metninde, Alman ‘Üçüncü Yol’ ve ‘Almanya Ulusal Demokratik Partisi’, ‘İspanyol Phalanx’, ‘Ukrayna'daki Çek Savaşçılar’, ‘İngiliz-Ukrayna Yardımı’, İtalyan ‘Forza Nuova’ ve ‘CasaPound’, Portekiz ‘Aryan Kardeşliği’, ‘Portugal Hammerskins’, Ulusal Cephe, Ulusal Direniş, Nova Ordem Social gibi aşırı sağcı ve neo-Nazi örgütlerinin isimleri geçiyor.
Daha önce Miroşnik, Şubat 2022'den bu yana yüzden fazla ülkeden yaklaşık 15 bin paralı askerin Ukrayna'ya geldiğini bildirmişti. Bu rakam, Rusya Savunma Bakanlığı’nın verilerine dayanıyor.
Ukrayna krizi
Rus ordusu Donetsk'te bir köyün daha kontrolünü sağladı
Yorum yaz