DÜNYA

Putin: Rusya-Hindistan ilişkileri imtiyazlı ortaklık düzeyinde

Kazan'daki BRICS Zirvesi'nde Hint Başbakan Modi'yle görüşen Rus lider Putin, iki ülke ilişkilerinin ulaştığı seviyenin altını çizdi.
Sitede oku
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Hindistan arasındaki ilişkilerin imtiyazlı ortaklık düzeyinde olduğunu vurguladı.

16. BRICS Zirvesi marjında Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yle bir araya gelen Putin, "Rusya-Hindistan ilişkileri, özel, imtiyazlı stratejik ortaklık niteliğine sahip ve aktif şekilde gelişmeye devam ediyor" dedi.

Rusya-Hindistan hükümetlerarası komisyonunun 12 Kasım'da Yeni Delhi'de toplanacağını anlatan Putin, büyük projelerin tutarlı bir şekilde hayata geçirilmeye devam ettiğinin altını çizdi.

İki ülke dışişleri bakanlıkları ve kolluk kuvvetleri arasındaki etkileşimin güçlendiğine dikkat çeken Putin, Rus-Hint ticaret hacminin de iyi seviyede olduğunu vurguladı.

'Moskova'yla koordinasyonun ve sıkı dostluğun göstergesi'

Moskova'yı en son Temmuz ayında ziyaret eden Hint Başbakan Modi, yaklaşık 3 ay sonra gerçekleştirdiği yeni ziyaretin Rusya'yla koordinasyonun ve sıkı dostluğun göstergesi olduğunun altını çizdi.

Modi, "Bu, benim son aylarda Rusya'ya yaptığım ikinci ziyaret olup ülkelerimiz arasındaki sıkı ve güçlü dostluğu ortaya koyuyor. İstişarelerimiz sayesinde işbirliğimiz tüm alanlarda güçlendi" ifadelerini kullandı.
DÜNYA
Putin: BRICS ülkelerinin ulusal para birimleriyle ödemeleri artırması jeopolitik riskleri azaltıyor
Yorum yaz