Ukrayna krizi

Ukraynalı askeri uzman: Ukrayna ordusu çok zor durumda

Ukraynalı askeri uzman Oleg Starikov, Rus ordusunun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için cepheyi fiilen parçalara ayırdığını belirtti.
Sitede oku
Eski Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) görevlisi Albay Oleg Starikov, gazeteci Aleksandr Şelest’in YouTube kanalına verdiği demeçte, Rus ordusunun cepheyi fiilen parçalara ayırdığını, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için durumun oldukça zor olduğunu söyledi.
Starikov, Kursk bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için çekilmek zorunda kalacakları zor bir durumun geliştiğini belirterek, Ukrayna ordusunun yakında kuşatılacağı Kupyansk yönünde de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.
Daha önce Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 54. Mekanize Tugayına bağlı taburun komutanı Kirill Veres, Ukrayna ordusunun büyük bir hızla alan kaybettiğini, 1991 sınırlarına ulaşma hedefinin artık mümkün olmadığını belirtmişti.
7 Ekim'de Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için Kupyansk, Pokrovsk, Limansk ve Kurahovsk yönlerinde durumu ‘oldukça zor’ olarak nitelendirmişti.
Ukrayna krizi
Ukrayna ordusunun kaybı büyüyor: Son bir günde bin 575 askeri etkisiz hale getirildi
Yorum yaz