Ukrayna krizi

Ukraynalı esir: Ukrayna ordusunda acemilere füzesiz füze eğitimi veriliyor

Ukraynalı esir asker Hotenko, Ukrayna ordusunda acemi askerlere anti-tank güdümlü füze eğitiminin füze olmadan verilmekte olduğunu belirtti.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı esir asker Yevgeniy Hotenko’nun sorgusundan görüntüleri paylaştı.
Ukrayna ordusundaki görevinin anti-tank füze operatörü olduğunu söyleyen Hotenko, eğitim biriminde çok az zaman geçirdikten sonra sadece bir kez füze ateşlediğini anlattı.
Görev yaptığı birliğin, Fransa-Almanya yapımı ‘Milan’ anti-tank hafif piyade füzesi kullanması gerektiğini dile getiren esir, ama füze olmadığı için acemi askerlere sadece bir kez füzenin nasıl ateşlediğinin gösterildiğini belirtti.
Savaşa hazır olmayan birliğindeki tüm askerlerin 40 yaş üstü olduğunu söyleyen Hotenko, teslim olduğu Kursk Bölgesi’ne aslında bilgisi dışında geldiğini belirterek, “Komutanlarımız aslında bizi Sumi Bölgesi’ne gönderme sözünü vermişti” dedi.
Rusların ona düzenli olarak yemek, tıbbi bakım ve sigara sağladığını söyleyen esir asker, silah arkadaşlarına akıllarını kullanarak onun gibi teslim olma çağrısında bulunarak Ukrayna ordusunun yabancı topraklarda suç işlediğini ve bunun yanına kâr kalmayacağını kaydetti.
Ukrayna krizi
AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya'yı silah yoluyla ateşkese zorlamanın beyhude olduğunu kabul etti
Yorum yaz