İsrail- Filistin çatışması

Gazze'de yoğun saldırılar altında ikinci tur çocuk felci aşılaması bugün başladı

İsrail'in şiddetli saldırıları devam ederken Gazze'de çocuk felci aşılama kampanyasının ikinci aşaması bugün başladı. Dünya Sağlık Örgütü, 10 yaşın altındaki tahmini 591 bin 700 çocuğu çocuk felcine karşı aşılamayı planlıyor.
Sitede oku
İsrail'in şiddetli saldırıları altındaki Gazze'de 25 yıl aradan sonra Ağustos ayında bir bebeğin tip 2 poliovirüs (çocuk felci virüsü) nedeniyle kısmen felç olmasının ardından yardım grupları ve DSÖ, geçen ay aşıların ilk turunu zor koşullarda gerçekleştirmişti.
DSÖ Filistin, aşı için haritada merkezlerin ismini ve lokasyonunu paylaşarak "Gazze'nin merkezinde çocuk felci aşılaması başladı. Tüm ebeveynleri ve bakıcıları çocuklarının aşı olmasını sağlamaya çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.
DSÖ, 10 yaşın altındaki tahmini 591 bin 700 çocuğu çocuk felcine karşı aşılamayı planlıyor. Ancak İsrail'in bölgedeki saldırıları şiddetlenerek devam ediyor. DSÖ ve UNICEF Filistin, çatışmanın tüm taraflarına, bu ikinci tur aşılama için Gazze'de gerekli insani molaların uygulanması yönündeki acil çağrıda bulunmuştu.
İsrail- Filistin çatışması
İsrail, üst düzey yetkiliye suikast hazırlığındaki 2 İran casusunu yakaladığını açıkladı
Yorum yaz