TÜRKİYE

Türkiye’nin en yaşlı insanı Arzu Sınıroğlu 117 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye'nin en yaşlı insanı 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar yaşlılığa bağlı hastalıkları nedeniyle Arzu Sınıroğlu'nun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Sitede oku
Türkiye’nin en yaşlı insanı olarak tanınan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaşama veda etti.
Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde yaşayan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu Türkiye'nin en yaşlı insanı olarak tanındı. 117 yıllık ömrünü sağlıklı beslenme ve aktif yaşama borçlu olduğuna değinen Arzu Sınıroğlu pandemi döneminde Covid-19 hastalığını yenerek gündem olmuştu. Evinde rahatsızlanan Arzu Sınıroğlu, 117 yaşında tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde vefat etti. Doktorlar tarafından yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle öldüğü belirtilen Arzu Sınıroğlu'nun cenazesi doğduğu köy olan Elmalı'da toprağa verildi.

Arzu Sınıroğlu kimdir?

1907 yılında Kırıkkale'nin Elmalı köyünde dünyaya gelen Arzu Sınıroğlu, Türkiye'nin en yaşlı insanı olarak tanındı. 117 yıllık ömründe 6 çocuk dünyaya getiren Arzu Sınıroğlu köy hayatında doğal besinler tükettiğini dile getirmişti. 2020 yılının Aralık ayında koronavirüse yakalanan Arzu Sınıroğlu, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi görmüştü. 2024 yerel seçimlerinde de sandık başına giderek oy kullanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini dile getirmişti.
DÜNYA
Japonya nüfusu 'inanılmaz' yaşlanıyor: '2050'de 5 milyon yaşlının akrabası dahi olmayacak'
Yorum yaz