DÜNYA

İsrail ordusu duyurdu: Patlayıcı yüklü İHA saldırısında 4 İsrail askeri öldü

İsrail ordusu, İsrail'in kuzeyindeki Binyamina bölgesine düzenlenen patlayıcı yüklü insansız hava aracı saldırısında 4 İsrail askerinin öldüğünü açıkladı. 7'si ağır 58 askerin yaralandığı belirtildi. Ölen askerlerin kimlik bilgilerinin sonra duyurulacağı açıklandı.
Sitede oku
İsrail ordusu Hizbullah'ın Hayfa'nın güneyindeki askeri üsse gerçekleştirdiği İHA saldırısında 4 askerin öldüğünü duyurdu.
Yapılan açıklamada "Dün Hizbullah terör örgütüne ait bir İHA, bir ordu üssünü vurdu. Olayda 4 IDF askeri hayatını kaybetti. İsrail Savunma Kuvvetleri, hayatını kaybeden ailelerin acısını paylaşıyor" ifadeleri yer aldı.
Kimlik bilgilerinin daha sonra açıklanacağı bildiren ve söylentilerin yayılmasından kaçınılmasını isteyen IDF yaralı asker sayısının 58 olduğunu ve 7'sinin durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Hizbullah patlayıcı yüklü İHA'larla vurdu

Hizbullah İsrail'in Hayfa bölgesinin güneyindeki Kayserya kenti yakınlarındaki Binyamina bölgesine patlayıcı yüklü kamikaze tipi İHA saldırısı düzenlemişti.
Bir askeri üsse gerçekleşen İHA saldırısında yaralananların sayısı ilk başta 39 ardından 67 olarak açıklanmıştı.
Haaretz'in haberinde İsrail ordusunun, İHA saldırısında savunma sistemlerinin insansız hava aracı tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı bilgisini verdiği kaydedilmişti.

Hizbullah'tan açıklama

Hizbullah tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Saldırı Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek olmak, Lübnan ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildi" ifadeleri kullanılmıştı.
DÜNYA
İsrail Gazze’de futbol oynayan çocukları hedef aldı: Saldırıda 5 çocuk hayatını kaybetti
Yorum yaz