Ukrayna krizi

‘Ukrayna ordusu Suca'da yaklaşık 40 kişiyi bir yatılı okulun bodrumunda tutuyor’

Ukrayna ordusunun Kursk bölgesindeki Suca kentinde yaklaşık 40 sivili bir yatılı okulun bodrumunda tuttuğu bildirildi.
Sitede oku
Kursk'a bağlı Suca bölgesi Başkanı Alekandr Bogaçev, Sputnik’e yaptığı açıklamada Ukrayna birliklerinin onlarca kişiyi Suca'daki bir yatılı okulun bodrumunda tuttuğunu ve kentten ayrılmalarına izin vermediğini söyledi.
Bogaçev, “Şu anda yatılı okulda tutulanlar arasında 14 yaşındaki çocuklardan 85 yaşındaki yaşılara kadar yaklaşık 40 kişi tutuluyor” dedi.
İnsanların temel ihtiyaçlarını tam olarak yıkılmamış dükkanlar veya çevredeki evlerden temin ettiklerini belirten Bogaçev, sabah 9 ile akşam 5 arasında şehre girmelerine izin verildiği, Suca'dan ayrılmanın ise yasak olduğunu kaydetti.
Bogaçev, kentten ayrılmayı başaran bazı sakinlerin Ukrayna birliklerinin yatılı okulun bodrumunda sivilleri tuttuğunu doğruladıklarını belirtti.
Ukrayna ordusu, 6 Ağustos saat 5.30’da Kursk Bölgesi’ndeki toprakları ele geçirme amacıyla saldırıya geçmişti. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Ukrayna ordu birliklerinin ilerleyişinin durdurulduğunu açıklamıştı.
Kursk'un yanı sıra Belgorod ve Bryansk bölgelerinde, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla terörle mücadele operasyonu uygulanıyor.
Ukrayna krizi
Kursk’ta yakalanan Ukraynalı asker: Bize sadece sınırı koruyacağımız söylenmişti
Yorum yaz