DÜNYA

Türk tahliye gemileri Beyrut'a ulaştı: Dışişleri Bakanlığı, uçak için ön başvuru toplanacağını duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan’a ulaştığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı kaynakları da uçak için ön başvuru toplanacağını belirtti.
Sitede oku
Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan’a ulaştığı açıkladı.
beyrut
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi. Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek.”

Dışişleri Bakanlığı: Uçak için ön başvuru toplanacak

Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise Beyrut'tan tahliyelerle ilgili olarak uçak için ön başvuru toplanacağını açıkladı. Belli bir ücret karşılığı bu uçuşlara katılmak isteyen yeterli sayıda başvuru olması halinde tarih, güzergah ve uçuş sayısının saptanacağı belirtildi. Deniz yolu ile tahliyeye bir alternatif sunmanın amaçlandığı belirtilirken, gerekmesi halinde yeni gemilerin de gönderileceği kaydedildi.
DÜNYA
İki bin Türk vatandaşı Lübnan'dan tahliye ediliyor
Yorum yaz