DÜNYA

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk'tan Donald Trump'a tam destek: Seçmen kaydını yapana 47 dolar verilecek

Elon Musk'un kurduğu Amerika PAC isimli organizasyon, kritik eyaletlerde seçmenleri kayıt yaptırmaya ikna eden kişilere 47 dolar (yaklaşık 1600 lira) vereceğini duyurdu.
Sitede oku
Elon Musk’ın Trump’ı destekleyen Amerika PAC isimli organizasyonu, kritik eyaletlerdeki bir seçmeni ABD Anayasası’nın birinci ve ikinci maddelerini destekleyen bir dilekçeyi imzalamaya ikna eden kişilere 47 dolar ödeme teklif edeceğini açıkladı. Musk, bu girişimi X sosyal medya platformunda “Kolay para” ifadeleriyle duyurdu.
Bu ödeme teklifi, özellikle Donald Trump’a oy verme eğiliminde olan seçmenlerin kaydını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Peki bu nasıl legal?

Federal yasalar, bireylere doğrudan oy kullanmaları veya seçmen kaydı yaptırmaları için ödeme yapılmasını yasaklıyor. Ancak Amerika PAC’in dilekçesi, bu yasaları dolaylı bir şekilde aşarak kayıtlı seçmenleri yönlendiren kişilere ödeme yapmayı içeriyor. Hem Musk hem de Amerika PAC, kritik eyaletlerde seçmen kaydını teşvik etme çağrısı yapıyor.
Siyasi finansmanı izleyen kâr amacı gütmeyen OpenSecrets’e göre, Amerika PAC bugüne kadar 77 milyon dolardan fazla harcama yaptı. Bu miktarın 41 milyon doları Cumhuriyetçilere destek, 35 milyon doları ise Demokratlara karşı kullanıldı.
Amerika PAC’in web sitesi şu anda X’te muhafazakâr hesaplardan paylaşımlar gösteriyor ve kritik eyaletlerde seçmen kaydını artırmak için ödeme yapılan pozisyonlar tanıtıyor.

'Bu ABD'deki son seçim olabilir'

Tucker Carlson'a konuk olan Elon Musk ayrıca Kamala Harris'in kazanması durumunda bu seçimin gerçekten de ABD tarihindeki son seçim olabileceğini söyledi.
Söyleşinin en viral anlarından biri ise Musk'ın Harris'in başkanlık seçimlerini kazanma olasılığını değerlendirdiği andı. Musk, “Trump kaybederse, mahvolurum, işim biter. Sizce hapis cezam ne kadar sürecek? Çocuklarımı görebilecek miyim? Bilmiyorum” diyerek önce şaka yaptı.
Devamında ise Harris'in kazanmasının ABD kurumlarını tehlikeye sokacağını söylerek, "Harris'in tek amacı ülkemize milyonlarca mülteci getirip onlara oy kullandırmak" ifadesini kullandı.
Ukrayna krizi
Harris'ten 'Ukrayna' açıklaması: Kazanırsa Putin'le görüşecek mi?
Yorum yaz