İsrail- Filistin çatışması

Lübnan’da 5 hastane tahliye edildi, 37 klinik kapandı, 28 sağlık çalışanı öldü

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün basına yaptığı açıklamada Lübnan ve Gazze'deki sağlık bilançosunu ortaya koydu. Dr. Ghebreyesus, Lübnan’da 5 hastanenin tahliye edildiğini, 37 sağlık kliniğinin kapandığını ve bir gün içinde 28 sağlık çalışanının öldüğünü açıkladı.
Sitede oku
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, dün basına yaptığı açıklamada 7 Ekim’den bu yana Gazze’de, İsrail’de ve son bir hafta Lübnan’daki sivillerin ölümlerini ve sağlık bilançosunu duyurdu.
İsrail’in Lübnan’nın güneyinde devam ettirdiği saldırılarda 37 sağlık tesisi kapatılmış, Beyrut'ta ise 3 hastane personel ve hastaları tamamen tahliye etmek zorunda kalmış, diğer 2 hastane ise kısmen tahliye edilmiş. Sadece Lübnan'da son 24 saat içinde 28 sağlık çalışanı öldürüldü.
Eylül’ün son haftasında başlayan İsrail saldırılarında Lübnan'da 1600'den fazla kişi öldürüldü ve toplamda 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi. Suriye’ye geçenlerin yüzde 70’i Lübnan'a sığınan Suriyeliler olduğu belirtildi.
Geçen yıl 7 Ekim'den bu yana İsrail'de 1500'den fazla, Gazze'de yaklaşık 42 bin ve Batı Şeria'da 700'den fazla sivil öldürüldü. Ayrıca Gazze'de 10 binden fazla kişi kayıp, 1 milyon 9 yüz bin kişi yerinden edilmiş durumda.
DÜNYA
Husiler, Kızıldeniz’deki İngiliz petrol tankerine saldırı düzenledi
Yorum yaz