DÜNYA

Körfez İşbirliği Konseyinden Lübnan'a acil insani destek sağlama çabalarının yoğunlaştırılması çağrısı

Körfez İşbirliği Konseyi Bakanlar Konseyi toplantısı Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada Lübnan'a acil insani destek sağlanması çabalarının yoğunlaştırılması gerektiği ifade edildi.
Sitede oku
Ortadoğu bölgesinde yaşanan askeri gerilim ve gelişmeler devam ederken Katar'ın başkenti Doha'da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani başkanlığında Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Bakanlar Konseyi toplantısı yapıldı.
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Bakanı Halife el-Merer, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah el-Yahya, Umman Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Halife el-Harisi ve Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi'nin katıldığı toplantıdan sonra yazılı açıklama yapıldı.
Lübnan ve Filistin topraklarındaki gerilimin kınandığı açıklamada, etkileri yalnızca bu bölgeyle sınırlı olmayıp, bunun ötesinde daha geniş bir çevreye yayılan bu gerilimin tehlikeli yansımaları konusunda uyarıda bulunuldu.
Sivillerin acılarını dindirmek ve onları her türlü ciddi sonuçtan korumak için Lübnan'a acil insani destek sağlamaya yönelik uluslararası ve bölgesel çabaların yoğunlaştırılması çağrısında bulunulan açıklamada ayrıca itidal, bölgesel çatışmalara karışmaktan kaçınma ve bölgedeki çatışma çemberinin genişlemesinin engellenmesi çağrısında bulunuldu.
DÜNYA
İsrail'den Beyrut'a 'nokta atışı' hava saldırısı
Yorum yaz