DÜNYA

İsrail'den Beyrut'a 'nokta atışı' hava saldırısı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail ordusu tarafından 3 saldırı gerçekleştirildi. İsrail Savuma Kuvvetleri (IDF) Beyrut'a yönelik saldırılarının 'nokta atışı' bir saldırı olduğunu açıkladı.
Sitede oku
Sputnik muhabiri Beyrut'un güney banliyösünde üç büyük patlama sesi duyulduğunu, ilk bilgilere göre İsrail ordusunun Beyrut'un banliyölerini vurduğunu belirtti.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Beyrut'un güney banliyösünde 3 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. İsrail, Beyrut'a yönelik saldırılarının 'nokta atışı' bir saldırı olduğunu belirtti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın merkezi olarak tanınan Dahiye bölgesini hedef alan İsrail savaş uçakları, ülkenin güneydeki Debl köyünde de bir eve saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre üç kişinin öldüğü açıklandı.

İlk kez donanma gemileri kullanıldı

Yerel basında çıkan haberlere göre, Beyrut'un güney banliyölerine yönelik saldırılar ilk kez İsrail donanma gemileri kullanılarak gerçekleştirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı daha önce İsrail'in Çarşamba günkü saldırılarında toplam 46 kişinin öldüğünü, 85 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı

Reuters’in Lübnan Sağlık Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, İsrail'in Beyrut'un merkez bölgelerine düzenlediği saldırı sonucunda en az iki kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı.
DÜNYA
İsrail'de güvenlik kabinesinin İran'a güçlü karşılık verme kararı aldığı iddiası
Yorum yaz