TÜRKİYE

Sultangazi’deki bombanın gizemi çözüldü: Firari PKK'lı ayrıldığı eşini korkutmak için koydurtmuş

Sultangazi’de bir hurdacı tarafından bulunan el yapımı bombanın arkasındaki gizem çözüldü. Polis soruşturması bombanın yurtdışına kaçan PKK’lı Bilal İ’nin boşanma aşamasındaki eşine gözdağı vermek için koydurttuğunu ortaya çıkardı.
Sitede oku
İstanbul Emniyetine bağlı İstihbarat Şube ve TEM ekipleri yürüttükleri bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, 9 Eylül’deki Arnavutköy silahlı saldırı ve 16 Eylül’de Sultangazi el yapımı bomba olaylarının izi sürüldü.
Emniyet ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, olayların PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve yurt dışında bulunan Bilal İ isimli örgüt üyesinin talimatıyla SK, AO, YI ve EB tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Yurt dışında kaçak olarak yaşayan PKK mensubu Bilal İ.‘nin, Türkiye'de bulunan eşiyle boşanma aşamasında olduğu, aralarında anlaşmazlık bulunduğu, eşine gözdağı vermek amacıyla olayların talimatı verdiği anlaşıldı. Yakalanan toplam 6 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlılar polisteki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra geçtiğimiz pazar günü adliyeye sevk edildi.
Firari PKK'lı Bilal İ

Ne olmuştu?

16 Eylül Pazartesi günü Sultangazi ilçesinde hurda toplayan bir eskici, sokakta el yapımı bir patlayıcıya rastlamış, durumu polise bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanları, düzenekleri ve el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirerek imha etmişti. 9 Eylül tarihinde ise uzun namlulu silah ile Arnavutköy'deki bir eve saldırı gerçekleştirilmişti.
TÜRKİYE
‘Yılmazlar çetesine’ operasyon: 14 şüpheli yakalandı
Yorum yaz