DÜNYA

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Ülkeye yönelik hava saldırılarında ölü sayısı 654'e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnan'a yaptığı hava saldırılarında Pazartesinden bu yana 654 kişinin öldüğü bildirildi. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, ülkede 500 bine yakın kişinin evlerinden olduğunu söyledi.
Sitede oku
İsrail'in Lübnan'a yaptığı hava saldırıları devam ederken 4 kişinin daha hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer ülkenin özellikle güney bölgelerine yapılan saldırılardan dolayı bölgedekilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını bildirdi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik yaptığı hava saldırılarının devam ettiği bildirildi. Ayta eş-Şab beldesinde savaş uçaklarının bombalanması sonucu 3 kişinin öldüğü açıklanan duyuruda, İsrail ordusunun 23 Eylül Pazartesi'nden bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
Lübnan'ın doğusundaki Bekaa'da üç kasabaya yapılan saldırılarda 12 kişinin öldüğü ve 73 kişinin yaralandığı bildirildi. Dün gece, güneyde bulunan Nebatiye'de 20 kişi öldü ve en az 88 kişi yaralandı. Bakanlığın açıklamasına göre ülke genelinde son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 72 olarak kaydedildi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Pazartesi günü itibariyle ülkeye yapılan artan hava saldırılarında 654 kişi öldü.
Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, saldırılar nedeniyle ülkede 500 bine yakın kişinin yerinden edildiği bildirildi. Sadece ülkenin güneyinde 150 ila 200 bin arası insanın evlerinden olduğu bildirildi. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgasının devam ettiği söylendi.

Lübnan İçişleri Bakanı açıklama yaptı

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi yaptığı açıklamada, ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin resmi olarak kayıtlı sayısının 70 bini aştığını, şu anda özel olarak organize edilmiş yaklaşık 530 sığınma evi sığınmacıları kabul ettiğini bildirdi.

Lübnan Başbakanı Mikati, ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail- Lübnan sınırında 21 günlük ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladığını söyledi. ABD ve Fransa öncülüğünde ve 8 ülkenin katılımıyla yapılan ortak açıklamada diplomatik çözüm bulmak adına 21 günlük ateşkes çağırısında bulunulmuştu.
DÜNYA
Beyaz Saray'dan ortak açıklama: 10 ülkeden İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı
Yorum yaz