SPOR

Galatasaray, Yunanistan ekibi PAOK'u 3-1 yendi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Yunanistan ekibi PAOK'u 3-1 yenerek, lige 3 puanla başladı.
Sitede oku
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında PAOK'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmada ilk gol 48. dakikada PAOK'tan Abdul Baba'nın ters dokunuşunda topu kendi ağlarına göndermesiyle geldi ve Galatasaray 1-0 öne geçti.
67. dakikada Giannis Konstantelias’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Durum 1-1 eşitlendi.
Galatasaray'ın 2-1 öne geçtiği 76. dakikada Yunus Akgün’ün altıpasın gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Dominik Kotarski'nin müdahalesi yeterli olmadı ve top ağlarla buluştu.
78. dakikada yerine Victor Osimhen’in yerine oyuna giren Mauro Icardi skoru 3-1 yaptı.
Arjantinli futbolcu Icardi, sakatlığının ardından 3 maç sonra PAOK maçında formasına kavuştu. 31 yaşındaki futbolcu, 90+5. dakikada sol taraftan Kerem Demirbay’ın yerden pasında ceza sahası içinde gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
Karşılaşmanın ardından Galatasaray'ın X hesabından "This is İstanbul" paylaşımı yapıldı. PAOK karşılaşma öncesi sosyal medyadan "Konstantinopolis'e giden yol" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Yunus Akgün'den Avrupa kupalarında ilk gol

Kaan Ayhan'ın sağ kanattan ortasında arka direkte Dries Mertens'in indirdiği topu Victor Osimhen, kale önüne Yunus Akgün'e aktardı. Onun vuruşunda top ağlara gitti ve skor 2-1 oldu.
24 yaşındaki futbolcu böylece kariyerindeki Avrupa kupalarında ilk golünü yaşadı. Yunus Akgün'ün bu sezon Süper Lig'de de 1 golü bulunuyor.

Galatasaray Avrupa'da en son ne zaman kazanmıştı?

Sarı-kırmızılılar Avrupa kupalarında 3 maç sonra galip ayrıldı. Galatasaray en son geçen sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off turu ilk maçında İstanbul’da Sparta Prag'ı 3-2 mağlup etmişti.

Yunan takımlarına karşı 7. maçında 6. galibiyet

Sarı-kırmızlılar bu maçla Yunan temsilcileriyle 7. kez oynarken, 6. galibiyetini elde etti. Galatasaray, PAOK, Panathinaikos, Olympiakos ve Panionios ile oynadığı 7 müsabakada 12 gol kaydederken, 5 gol yedi.
SPOR
Ali Koç: Spor Toto gelirlerimiz 10 senede 100 kat azaldı
Yorum yaz