DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış süreçlerinin ele alındığı bildirildi. Ayrıca Paşinyan Telegram hesabından görüşmeyle ilgili bir paylaşım yaptı.
Sitede oku
Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmeyle ilgili açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Görüşmede Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış süreçleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasını ve yeni dönemde iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini, bunu kolaylaştırmak için gayretlerin devam ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir mesafe alındığını, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini belirtti."

Paşinyan’dan paylaşım

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Telegram’da yaptığı paylaşımda, New York'ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini duyurdu.
Paşinyan paylaşımında hangi konuların görüşüldüğüne dair bir detay vermedi. Görüşmeye Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan Vahan Kostanyan da katıldı.

Erdoğan, Paşinyan'a kitabını hediye etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a kendi imzasını taşıyan 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitabı hediye etti.
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
Yorum yaz